eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Dusan Vlahovic, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport első fordulójában játszott Paris Saint-Germain - Juventus mérkőzésen Párizsban 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

A BL-este nagy kérdése: ha nem nyer a Juventus, kiesik, a Lipcse reménykedhet

Nyolc mérkőzést játszanak ma a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, az utóbbi időben megszokott módon kettő közülük 18.45-kor, hat pedig 21.00 órakor kezdődik. Két csapat, a Real Madrid és a Manchester City már továbbjutóként lép pályára.

Az E csoportban a második helyen álló Salzburg (6 pont) fogadja az első helyezett Chelsea-t (7 pont), a Dinamo Zagreb pedig a hozzá hasonlóan négypontos Milant. Az első párban amelyik csapat győz, továbbjut. Döntetlen esetén viszont mindkét továbbjutó hely a záró fordulóban dől el. Itt nincs olyan forgatókönyv, hogy már ma este mindkét továbbjutó hely elkeljen.

Az F csoportban a Real Madridot az RB Leipzig fogadja. A címvédő már biztos továbbjutó, de akár egy döntetlennel is garantálja a csoportgyőzelmét. A másik párban a Celtic a Sahtart látja vendégül, előbbinek egy, utóbbinak öt pontja van. Akkor dől el mindkét továbbjutó hely, ha a Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is felvonultató lipcsei csapat nyerni tud a Madrid ellen, az ukránok pedig kikapnak Glasgow-ban.

A G csoportban a Manchester City már biztosan nyolcaddöntős, így nem kell nagyon izgulnia a dortmundi mérkőzés előtt. A német csapat sincsen rossz helyzetben, elképzelhető, hogy már a mérkőzés kezdete előtt szintén biztos továbbjutó lesz, de ehhez az kell, hogy Spanyolországban döntetlenre végződjön a 18.45-kor kezdődő Sevilla–FC Köbenhavn mérkőzés. Az ötödik forduló előtt a Citynek 10, a Dortmundnak 7, a további két csapatnak 2-2 pontja van.

A H csoportban a Juventusnak az utolsó esélyt kell megragadnia. Egyelőre a Benficának és a PSG-nek nyolc-nyolc, az olaszoknak és a Maccabi Haifának három-három pontja van. A Benfica fogadja a Juvét, már egy döntetlen is elég neki a továbbjutáshoz, de ahhoz is, hogy a Juve kiessen a BL-ből. A másik párban a PSG a Maccabit fogadja, szintén már egy döntetlennel is révbe ér.

5. forduló

E csoport

  • 18.45: Salzburg (osztrák)–Chelsea (angol) (tv: Sport1)
  • 21.00: Dinamo Zagreb (horvát)–Milan (olasz)

F csoport

  • 21.00: Celtic (skót)–Sahtar Doneck (ukrán)
  • 21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (tv: M4 Sport)

G csoport

  • 18.45: Sevilla (spanyol)–Köbenhavn (dán)
  • 21.00: Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) (tv: Sport1)

H csoport

  • 21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Maccabi Haifa (izraeli)
  • 21.00: Benfica (portugál)–Juventus (olasz)
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×