eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
TOKYO, JAPAN - SEPTEMBER 29: Bradley Beal of the Washington Wizards speaks to the media during the NBA Japan Games Team Practice on September 29, 2022 in Tokyo, Japan. (Photo by Takashi Aoyama/Getty Images)
Nyitókép: Takashi Aoyama/Getty Images

Ismét eluralkodott az NBA-láz Tokión

Minden jegy elkelt a tokiói előszezonmeccsekre.

Kosárlabdaláz uralkodik Tokióban, ahol pénteken és szombaton az észak-amerikai liga (NBA) címvédője, a Golden State Warriors a Washington Wizardsszal játszik az előszezonban két mérkőzést, már biztosan telt ház előtt.

A Szaitama Szuper Arénában több mint 20 ezer néző foglalhat helyet, a Warriors és a Wizards meccsein pedig egyetlen üres hely sem marad a lelátón. Úgy sem, hogy a legjobb helyekért 420 ezer jent (1,25 millió forint) kellett fizetni.

Japánban a sportág nagyon népszerű, az NBA pedig hosszú évek óta visz mérkőzéseket a távol-keleti országba, ahol 1990 és 2003 között összesen 12 alapszakaszmeccset játszottak. Legutóbb három éve, még a koronavírus-járvány előtti évben volt NBA-mérkőzés az országban.

Ezúttal a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, nem csupán a három év kihagyás, hanem a bajnok Warriors sztárjai, köztük Stephen Curry miatt. A rajongók Hacsimura Rujra is kíváncsiak, akit 2019-ban draftolt a Wizards, melyben azóta is alapembernek számít, meccsenkénti 13 pontos átlaggal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×