eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Real Madrid a lehető legrosszabb ómenként tekinthet a bíróra

Carlo Ancelotti – egyetlen kivétellel – a legerősebbnek tartott összeállításban küldheti pályára a Real Madridot az este kilenc órakor kezdődő elődöntőben. David Alaba sérülése – ahogy az már a hét elején kiderült – nem jött rendbe, Nacho játszik helyette. A Citynél Kayle Walker a csodával határos módon mégis felépült. A labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének második mérkőzését egygólos előnyről kezdi a manchesteri csapat a Bernabéuban.

Az angolok 4-3-re megnyerték az első meccset. Pepp Guardiola azóta is arra panaszkodik szinte minden nap, hogy a védelme nem teljes, sok a sérült, de úgy látszik a Bernabéuban a legjobb négyese tud kiállni. A City várható kezdő tizenegye: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Joao Cancelo – Bernardo Silva, Rodri, Gündogan – De Bruyne – Mahrez, Foden. Legalábbis az angol lapok szerint.

A spanyolok abban egyetértenek, hogy Kyle Walker játszani fog, John Stones nem, illetve, hogy ismét kimarad Raheem Sterling, de inkább arra hajlanak, hogy Gabriel Jesus lesz a középcsatár, aki a legutóbbi három, a Real Madrid elleni mérkőzésén mindig szerzett gólt, s ebben az esetben Gündogan kimarad.

A Real Madridnál egyszerűbb a képlet, Nacho választása kézenfekvő Alaba hiányzása esetén, s Ancelotti tartja magát a korábbi BL-mérkőzések többségén bevált formációhoz, vagyis, hogy csak Karim Benzema és Vinícius Júnior legyen a tizenegyben igazi csatár, a pálya jobb szélén pedig ne Marco Asensio, ne is az Espanyol elleni bajnokin kiváló teljesítményt nyújtó Rodrygo, hanem Fede Valverde kezdjen. A csapat: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius.

Az este kilenc órakor kezdődő mérkőzést az olasz Daniele Orsato vezeti, ugyancsak olasz lesz a két asszisztens, a negyedik játékvezető, a VAR-szoba főnöke és a VAR-szoba második számú játékvezetője is. A vezetőbíró jelölésének aligha örültek a Real Madridnál. Ő vezette 2020 februárjában a két csapat egymás elleni, madridi BL-nyolcaddöntőjét, akkor a City nyert. A mostani szezonban mindkettőnek dirigált már egy Paris Saint-Germain elleni meccset, a City azt is megnyerte, mégpedig az Etihadban, a Madrid azt is elveszítette, a Parc des Princes-ben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×