eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pisont István és Lipcsei Péter korábbi válogatott labdarúgók (b-j) a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Lipcsei Péter 50 éves, és nem rejti véka alá a véleményét a fiatalokról

Az egykori Ferencváros-kedvenc végigvette pályafutása főbb állomásait.

Az 50. születésnapját március 28-án ünneplő, a másodosztályú Soroksár szakmai munkáját lassan 5 éve irányító szakemberrel játékospályafutásáról, az edzőség kihívásairól, illetve a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről is beszélgetett az M4 Sport.

Sorra veszik az egykori futballista állomáshelyeit. Mint a beszélgetés leszögezi, a 18 éves önmaga elégedett lenne a pályafutásával.

„Nem gondoltam volna, hogy csúcstartó leszek a Fradiban a 649 meccsemmel, és emellett még négy évet külföldön is játszhatok” – mondta Lipcsei Péter. Az is kiderül, hogy a 92-ben bajnoki címet nyerő csapat a legerősebb Ferencváros, amiben játszott.

Föleleveníti a portó jó kezdést, majd azt, ahogy a térdszalagszakadás törést okozott a pályáján.

„Nincsenek olyan edzések, amit egy magyar edző ne tudna megcsinálni” – mondja a szakmájáról.

A fiatalokról markáns véleménye van.

„Az első osztályban kevés játéklehetőséget kapnak a fiatalok. 18-19 évesen még nem érettek rá a legtöbben, viszont sok esetben hamar el is száll velük a ló. Nálam is sok olyan van, akit be kell tenni, mert kötelező 2002-ben született játékosnak játszania. (...)

Sokan visszaélnek a helyzettel.”

Azt sem tagadja, hogy ő sem volt ma született bárány annak idején.

Hozzáteszi: „A mostani magyar fiatalok keveset foglalkoznak a labdarúgással. Azt hiszik, ha megvan a másfél órás edzés az elég, még meccset sem néznek, hiába kérem őket.”

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×