eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában Izland ellen játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. Izland-Magyarország 31-30.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gulyás István: nincs mit szépíteni, csődöt mondtunk

Január végén lejár a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának a megbízása, az Eb-kiesés után önkritikusan értékelte csapat és saját maga teljesítményét, de jelezte: ne lenne szabad a kukába dobni az elmúlt két és fél évet.

“Csődöt mondtunk, mert nem sikerült elérnünk a kitűzött célt. Ezek a száraz tények, lehet árnyalni, érvelni, kifogásokat keresni, de a végeredmény ugyanaz lesz: kudarcot vallottunk, és ezért mérhetetlenül szomorú vagyok” – értékelte a férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki szereplését Gulyás István a molcsapat.hu oldalon. A csapat csak Portugáliát tudta legyőzni a hazai rendezésű tornán egy utolsó pillanatban szerzett góllal, Hollandiától és Izlandtól kikapott, így a csoportmérkőzések után búcsúzott, és csak a 15. helyen végzett. A szövetségi kapitány szerint azonban hajszál választotta el a kudarcot és a sikert.

"Mindhárom ellenfél nagyjából azonos játékerőt képviselt, így biztos volt, hogy nüanszokon fog múlni a továbbjutás, és ebben igazunk is lett, hiszen az utolsó forduló előtt még mind a négy csapat továbbjuthatott, de ki is eshetett. Mindegyik meccsünk nagyon szoros volt, egy-egy gól, egy védés, egy labdaszerzés is megfordíthatta volna a sorsunkat, de ahelyett, hogy megragadtuk volna a lehetőségeket, mi kínáltuk tálcán az ellenfeleknek a győzelem lehetőségét” – mondta Gulyás István, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban is arról beszélt, hogy "végig ki-ki meccseket vívtunk. Ha az utolsó mérkőzésen Máthé Dominik bedobja a hetesét, ha Bóka Bendi nem lép rá a vonalra, és megadják a gólját, lehet, hogy most a dánok elleni összecsapásról beszélünk – de ez csak ha meg volna… Nüanszokon múlott az egész."

A fő problémaként Bánhidi Bence kiesését jelölte meg, a szegedi beállós már gerincpanaszokkal érkezett a válogatottba, az Eb előtt csak három edzésen tudott részt venni, majd a hollandok elleni nyitányon a bokája is megsérült. Nélküle pedig a támadójáték viszonylag jól működött, de a védekezés szétesett, és ezúttal – a korábbi világversenyekkel ellentétben – Mikler Roland sem tudott csodát tenni a kapuban.

"Nem keresek bűnbakot, mindenki a tudása legjavát tette a közösbe, de a mi védekező stratégiánk kulcspontja Bánhidi volt, és csak egy fél meccset tudott lejátszani hátul az Eb-n”

– tette hozzá a kapitány.

A hazai pálya és a húszezer néző jelentette nyomásról azt mondta, a kiesésnek sokkal inkább szakmai okai voltak, és visszautasította egykori csapattársa, Éles József kritikáját, aki szerint aki teherként élte meg a hazai közönséget, az adja le a szerelését. "Bárki bármit mond, egy ilyen közegre, miliőre senki sem volt felkészülve: sem szurkoló, sem játékos, mert Magyarországon ekkora kézilabda-eseményt nem rendeztek korábban. Ezt nekünk is át kellett élnünk" – jelentette ki, és hozzátette, a tűzkeresztség már csak ilyen, át kell esni rajta, viszont a legnagyobb nyomás a második meccsen volt a csapaton, hiszen ha kikapnak Portugáliától, máris kiesnek, ott mégis sikerült nyerni, ráadásul az utolsó pillanatban harcolták ki a győzelmet.

“Az eredmény sajnos fájó kudarc lett, de nem arról volt szó, hogy 7-8 gólokkal agyonvertek minket, pusztán arról, hogy a kulcspillanatokból mi jöttünk ki rosszul. Kiegyenlített meccseket játszottunk, amiket azért nem sikerült megnyernünk, mert mi hibáztunk többet. Nem a koncepciónk, a taktikánk, még kevésbé a hozzáállásunk volt rossz, és ezt nagyon fontos észben tartani. A mi szerződésünk január végén lejár, és bármi lesz is, én csak egy dolgot kérek: ne dobjuk ki a kukába az elmúlt két és fél évet. Tartsunk ki a fiúk mellett, építkezzünk arra, amit az elmúlt években elértünk, mert nem véletlenül jutottunk el odáig, hogy sokan éremesélyesként emlegettek minket" – összegzett a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×