eur:
389.71
usd:
364.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Luzern, 2018. július 9.Baji Balázs (b) és az amerikai Jarret Eaton a férfi 110 m gátfutás döntőjében a luzerni nemzetközi atlétikai versenyen 2018. július 9-én. Baji aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Urs Flüeler)
Nyitókép: Urs Flüeler

A vétóval hatalmas lehetőséget veszítene a magyar sport Baji Balázs szerint

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó szerint a magyar és a nemzetközi atlétikának is óriási veszteség lenne, ha Budapest mégsem rendezné még a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

Karácsony Gergely csütörtökön közösségi oldalán jelentette be, hogy felkéri a Fővárosi Közgyűlést, vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. Ezt azzal indokolta, hogy az Orbán-kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése volt a feltétele a sportrendezvény támogatásának.

A bejelentésre Baji Balázs vb-bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó az Index kérdésére így reagált: nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt, főleg azért, mert megint úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni. Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vébé Budapesten. Az egész magyar sport, az atlétikai család erre számít, és változatlanul bízom benne én is

Mint mondta: a támogatottság és a sportolói háttér a vb mögött töretlen, sőt, növekedett. Az atlétikai vb-re számítunk, várjuk, szeretnénk. Én sportolóként készülök, bízom benne, hogy megrendezzük, a többi nem az én terepem.

Baji Balázs a 2023-as világbajnokság idején már 34 éves lesz, várhatóan ez lenne az utolsó nagy versenye.

Baji számára személyesen is nagy veszteség lenne, de szerinte még súlyosabb kár érné az egész magyar sportot és az atlétikát. Olyan lehetőség és akkora esemény egy atlétikai világbajnokság, ami páratlan lenne a magyar sport történetében. A világ harmadik legnagyobb és legnépszerűbb sporteseménye. A világ egyik legnépszerűbb sportága, amit megrengetne, ha máshogy alakulna a 2023-as vb sorsa - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×