eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Manchester United - Juventus mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2018. október 23-án. A találkozót az olasz csapat nyerte 1-0-ra idegenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Megtörtént hát: újra Massimiliano Allegri irányítja a Juventust

2014 és 2019 között öt igen eredményes szezont töltött a torinói kispadon a régi-új vezetőedző.

Hivatalossá vált, hogy Massimiliano Allegri veszi át Andrea Pirlo helyét a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

A torinói klub bejelentette, hogy egy szezon után menesztette Pirlót, amit az olasz sajtó már korábban kész tényként kezelt. Akárcsak azt, hogy Allegri visszatér a Juventus kispadjára, melyen 2014 és 2019 között öt szezont töltött. Mindegyik idényében bajnok volt a Juventus, amely ebben az időszakban négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott.

A klub elöljárói az utóbbi napokban felgyorsították a tárgyalásokat Allegrivel, mivel több nagy együttesnél – így például az olasz bajnok Internazionalénál, illetve a Real Madridnál – megüresedett a vezetőedzői pozíció, és Torinóban attól tartottak, hogy Allegri mástól is komoly ajánlatot kap.

A távozó Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, és bár az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte az együttessel, összességében mégis csalódást keltően szerepelt a csapat. A Juventus játéka a szezon nagy részében kifejezetten gyenge volt, a BL-ben már a 16 között kiesett, a bajnokságban pedig sorozatban megnyert kilenc szezon után csak a negyedik helyen végzett, ráadásul az utolsó fordulóig úgy tűnt, kiszorul a legjobb négyből és nem szerepelhet a BL következő kiírásában.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×