eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
STADIO DALLARA, BOLOGNA, ITALY - 2021/05/23: Paulo Dybala of Juventus F (L) and Andrea Pirlo, head coach of Juventus Fc,  at the end of the Serie A match between Bologna Fc and Juventus Fc . Juventus Fc wins 4-1 over Bologna Fc. (Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Marco Canoniero/LightRocket/Getty Images

Nemcsak Pirlo menesztéséről, hanem az utódjáról is ír az olasz sajtó

Csere jöhet a Juventus kispadján.

Olasz sajtóértesülések szerint Andrea Pirlót menesztik és helyére Massimiliano Allegrit nevezik ki a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára.

A Sky Italia csütörtökön közölte, hogy a Zebrák korábbi sikeredzője már megállapodott a visszatérésről a torinói klub vezetésével, a hivatalos bejelentés pedig már csak azért várat magára, mert még nem dőlt el, hogy három vagy négy évre szól majd a tréner új megállapodása.

A Juventus elöljárói az utóbbi napokban felgyorsították a tárgyalásokat Allegrivel, mivel több nagy klubnál - így például az olasz bajnok Internazionalénál, illetve a Real Madridnál - megüresedett a vezetőedzői pozíció és Torinóban attól tartottak, hogy Allegri mástól is komoly ajánlatot kap.

Az olasz szakember 2014 és 2019 között öt szezonon keresztül irányította a Juventust, mellyel minden idényében bajnok volt, négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott.

A távozó Andrea Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, s ugyan az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte az együttessel, összességében mégis csalódást keltően szerepelt a csapat. A gárda játéka a szezon nagy részében kifejezetten gyenge volt, a BL-ben már a 16 között kiesett, a bajnokságban pedig - sorozatban megnyert kilenc szezon után - csak a negyedik helyen végzett, ráadásul az utolsó fordulóig úgy tűnt, kiszorul a legjobb négyből és nem szerepelhet a BL következő kiírásában.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×