eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Manchester United - Juventus mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2018. október 23-án. A találkozót az olasz csapat nyerte 1-0-ra idegenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Sokan akarják Massimiliano Allegrit, de ő egy hívásra vár

Antonio Conte távozott a bajnok Intertől, a legenyhébb megfogalmazás szerint inog a kispad a Juventusnál Andrea Pirlo alatt, a PSG szakítani készül Mauricio Pochettinóval, Zinédine Zidane pedig elköszönt játékosaitól a Real Madridnál. Lendületbe jött az edzők körhintája.

Az egyik kulcsszereplő Massimiliano Allegri, aki 2019-ben elhagyta a Juventust, s azóta nem vállalt munkát. Most már elérkezettnek látja az időt egy új szerződéskötésre, a Juve, a Real Madrid és az Inter is akarja. Utóbbinak gyakorlatilag nincs esélye, korábban nagyon úgy tűnt, hogy Allegri a Real Madridhoz megy, mintha csak arra a hívásra várt volna. A La Gazzetta dello Sport tudni vélte, hogy az edző kétéves szerződést ír alá, évi tízmillió eurós fizetésért.

Miután szerda este Zinédine Zidane – a Marca és az AS egybehangzó jelentése szerint – eldöntötte önkéntes távozását, illetve azt, hogy nem tölti ki a hátralévő egy évet a szerződéséből, a nemzetközi sajtó úgy vélte, Allegri a biztos befutó, noha felvetődött a klublegenda Raúl González és az Intertől távozó Antonio Conte neve is. Utóbbi kapcsán ismert, hogy Julen Lopetegui menesztésekor, 2018 késő őszén ő volt az első számú jelölt a királyi klub kispadjára, de a Chelsea-nél akkor még szerződés alatt volt, nem tudott, nem akart arról lemondani. Így került Santiago Solari a madridi kispadra, akit aztán a visszatérő Zinédine Zidane követett.

Kicsit jelképesnek minősíthető, hogy szerda délután kisebb tűz ütött ki az épülő Estadio Santiago de Bernabéuban.

A Real Madrid csütörtök délben hivatalosan is megerősítette Zidane távozását, ugyanakkor a Marca szerint Allegri aligha lesz utód, mint ahogyan nem lesz Mauricio Pochettino sem, aki állítólag a Spursszel, korábbi klubjával tárgyal, noha hivatalosan a Paris Saint-Germain még nem erősítette meg a távozását.

Így egyelőre Raúl (a Marca szerint: „a nép jelöltje”) és Conte az esélyes, de az sem zárható ki, hogy lesznek újabb jelöltek is.

Antonio Conte távozásával megüresedett az Inter kispadja, ha Allegri nemet mond, Maurizio Sarri, esetleg Simone Inzaghi vagy Szinisa Mihajlovics lehet ott a befutó.

A nagy olasz klubok közül a Fiorentina már bejelentette Gennaro Gattuso érkezését, sőt korábban az AS Roma pedig José Mourinhóét. Üres még a Napoli kispadja, miután az elnök, Aurelio De Laurentiis hiába szerette volna Allegrit, s cáfolta, hogy a portugál Sergio Conceicaóval tárgyalna. A legvalószínűbb, hogy a klub Luciano Spalletti szerződtetését jelenti majd be. ADL, az elnök állítólag olasz edzőt akar, ugyanakkor Christophe Galtier, aki a múlt héten francia bajnoki címet nyert a Lille-lel, s bejelentette ott a távozását, elárulta, tárgyalt a Napolival.

S még ott van a Juventus, amellyel kapcsolatban a teljes olasz sajtó biztosra veszi, hogy órák, legfeljebb napok kérdése Massimiliano Allegri visszatérésének bejelentése. Allegri négyéves szerződést kap majd, évi 9 millió eurós fizetéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×