eur:
394.38
usd:
371.56
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A spanyol Rafael Nadal a trófeával ünnepel, miután tizedszer is megnyerte a római salakpályás tenisztorna férfi versenyét 2021. május 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

Rafael Nadal legyőzte a világelsőt

Tizedszer nyerte meg a római salakpályás tenisztorna férfi versenyét: a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

A két sztár 57. alkalommal csapott össze - előzőleg 2019-ben is ők vívták a finálét a Foro Italicóban -, Djokovic 29-27-re vezetett kettejük különcsatájában. Ez a tenisztörténelem leghosszabb párharca.

Az olasz fővárosban 12. döntőjében szereplő Nadal - aki a Reilly Opelka elleni elődöntőben 500. meccsét játszotta kedvenc borításán - favoritként várta a döntőt, ugyanis belgrádi riválisa a szombaton befejezett negyeddöntőben, majd elődöntőben összesen 4 óra 56 percet töltött a pályán, így nem túl kipihenten lépett pályára a fináléban.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok Djokovic ennek megfelelően rövidítette a labdameneteket, nyerőkkel és ejtésekkel próbálkozott, így rendkívül látványos szetteket láthatott a közönség. Egy-egy brék után a 20-szoros GS-győztes Nadal 5:5-nél elvette sokat méltatlankodó riválisa adogatását, majd kiszerválta a 75 perces játszmát. A folytatásban a mallorcai meglepetésre elvesztette a fonalat, passzívan játszott, és mindkét oldalról sokat hibázott, így a szerb 41 perc alatt egyenlített.

Eleinte az utolsó felvonásban is Djokovic irányított, majd Nadal sorozatban hét labdamenetet hozva 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re elhúzott. Djokovic adogatóként meccslabdát hárított, de Nadal ezt követően kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 49 percig tartott.

Eredmények, döntő

férfiak, 2 millió euró (700 millió forint) összdíjazás:

Nadal (spanyol, 2.)-Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 1:6, 6:3

nők, 1,577 millió euró (552 millió forint) összdíjazás:

Swiatek (lengyel, 15.)-Ka. Pliskova (cseh, 9.) 6:0, 6:0

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×