eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kovács Koko István olimpiai, amatőr és profi világbajnok ökölvívó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Koordinációs és Önkéntesképző Központjában tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2017. december 3-án. Advent első vasárnapján elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Svájcba költözik Kovács Kokó István

Az amatőr ökölvívók nemzetközi szövetségének főtitkára szerint nem azt nyeri a hazai sportág a pozíciójával, hogy most majd nekünk csalnak a bírók.

Komoly veszélyben van az amatőr ökölvívás olimpia részvétele, Kovács Kokó István azonban tettre készen várja, hogy a nemzetközi szövetség újonnan kinevezett főtitkáraként megmentse azt a sportágat, amelyben versenyzőként mindent megnyert. Olimpiai bajnokunk a DIGI Sport híradójának elárulta: igyekszik a magyar bokszon is segíteni, de nem azzal, hogy a jövőben a mi javunkra csaljanak a bírók.

A Sport 24-nek a budapesti Olimpiai park mellett adott interjújában az 50 éves Kokó először felidézte, hogyan került mélypontra a sportág.

"A 2016-os riói olimpia kapcsán eltiltottak 36 bírót, aztán óriási pénzügyi visszaélésekre is fényt derítettek a különböző vizsgálatok, elképesztő mennyiségű számlaszáma volt a szövetségnek, ide-oda utalgattak,

nem sportcélokra költöttek, és az alapszabályt is ezer ponton megszegték.”

Umar Kremljov és Kovács István személyében az AIBA-nak most már olyan elnöke és főtitkára van, akikkel – a magyar sportvezető szerint – végre megindulhat az újjászületés. Az idő azonban sürget, a boksz 2024-es olimpiai részvételéről már idén ősszel döntés születhet.

"Nem csak egy bemutató, egy powerpoint keretében (kell bizonyítanunk), hanem valóban, az irodai munkavégzésben, a pénzügyi átláthatóságunkban, a szabályrendszerünkben, a bíróink felkészültségében, mindenben fejlődnünk kell arra a szintre, hogy elfogadható társai, családtagjai legyünk újra a nemzetközi olimpiai szövetségnek” – nyilatkozta Kovács István.

Az új AIBA a nemzeti szövetségekkel szakmai szinten is komoly együttműködést tervez, és Magyarországon is létrehozna egy edzőközpontot.

"Én nem abban látom a nagy előnyét annak, hogy én ennek a sportágnak az egyik legmagasabb pozicionált sportdiplomatája vagyok, hogy majd akkor a magyarok javára fognak csalni a bírók.

Ez borzalom! Én abban bízom, hogy a magyar ökölvívás eléri azt a színvonalat, amiben a 90-es években voltunk, amikor kimentünk egy olimpiára, és három érmet hoztunk, vagy elmentünk egy Európa-bajnokságra, és három-négy éremmel tértünk haza. Szeretném, ha a magyar ökölvívók saját tudásból, saját tehetségből úgy készülnének fel, hogy jogosan utazzanak majd haza érmekkel a versenyekről.”

Kokó a főtitkári munkát Svájcban fogja ellátni, az egész családjával Lausanne-ba költözik. "Itt születtünk, itt is fogunk meghalni, vissza is fogunk jönni egész biztosan. El kell mennünk egy idegen országba, ahol nincsenek egyelőre barátaink, nem ismerjük a helyi hentest, nem ismerjük a helyi péket, ezzel szemben Magyarországon már minden működött számunkra. Ez egy nagy kaland a családnak is, és egy nagyon fontos misszió számomra.”

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×