eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Úszókapitány: "Katinka halálosan komolyan veszi"

Sós Csaba árgus szemekkel figyelte az első idei hazai úszóversenyt kedden és szerdán a Tüske uszodában.

Sós Csaba szövetségi kapitány a Tüske uszodai kedd-szerdai tesztverseny - az év első erőfelmérője - után az SzPress Hírszolgálatnak értékelte az olimpián "bármiben is" reménykedhető sportolók teljesítményét, némi kitekintéssel a március végi országos bajnokságra, a nyári Eb-re és olimpiára is.

Mindenekelőtt a sportolók hozzáállását dicsérte, különös tekintettel Hosszú Katinkáéra.

"A felkészülési verseny előtt többször is beszéltem Hosszú Katinkával, és örömmel nyugtáztam, hogy

az elszántsága ugyanolyan, vagy még konokabb, mint ami öt éve hajtotta előre a pályafutása csúcsát jelentő riói olimpiai játékok előtt,

ahol három aranyérem is az övé lett. Nem kételkedem abban, hogy újra ezerrel edz, és halálosan komolyan veszi az olimpiai felkészülésének minden egyes napját" - szögezte le a szakvezető.

Szerinte az Iron Ladyt bizonyára zavarja, hogy tekintélynövelő eredményekkel most nem tud szolgálni folyamatos versenyzés híján, de a kapitány jelzésértékűnek látja, hogy a Tüskében a lehető legtöbb számban rajthoz állt,

"nem bújt el", ami az akarat jele.

Sós Csaba "szakaszgyőztesnek" nevezte Verrasztó Dávidot, aki a Tüskében 400 vegyesen ígéretes időeredménnyel tudott nyerni, és szintén több számban megmutatta magát.

"Ő tart a legelőrébb a felkészülésben, ezt ki lehet jelenteni, a fiatalokat megszégyenítő komolysággal és elánnal készül. Világklasszishoz méltó volt a teljesítménye, csaknem minden számban rajthoz állt" - fogalmazott az InfoRádióban Sós Csaba.

Jó benyomást tettek rá Selmeci Attila versenyzői is, akik közül kiemelte a 200 m pillangó világcsúcstartója, Milák Kristóf formáját - a Honvéd úszója ezúttal gyorsúszószámokat is vállalt; "mesternégyest" bemutatva nyert az 50, a 100, a 200 és a 400 méteres számban is, miközben a "kötelezőt" is hozta 50 és 200 pillén (az egyik nap négyszer diadalmaskodott), a koronavírus okozta edzéskiesés már csak kevéssé látszik rajta Sós Csaba szemében.

Az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette, nem lett volna szerencsés, ha az öt hét múlva esedékes országos bajnokság a sportolók első versenylehetősége ezen fontos évben, és bár nem hivatalos verseny volt,

az itt született időeredményeket a válogatáskor figyelembe fogja venni.

A kapitány szerint a többi fiatal, tehát Zombori Gábor, Késely Ajna és Németh Nándor felkészülése is megfelelő ütemben halad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×