eur:
394.95
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában 2020. október 18-án. Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen várja a folytatást.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sós Csaba: Katinka a legmélyebb gödörből is vissza tudott térni

Töretlenül bízik Hosszú Katinkában Sós Csaba szövetségi kapitány azután is, hogy a háromszoros olimpiai bajnok nem ért el kiemelkedő időeredményeket a Nemzetközi Úszó Liga múlt héten zárult budapesti sorozatában. A szakvezető az InfoRádiónak beszélt arról is, hogy a versenyző maga dönt a felkészülése átalakításáról.

„Mindenképpen méltányolandó, hogy egy ilyen profi versenyző vállalta a fő számait, ez is mutatja, hogy nem bujkál, kíváncsi ő is arra, hogy mi a realitás. Katinka magatartása ismét példaértékű, megjegyzem, van olyan magyar válogatott úszó, akit én egész évben nem láttam versenyezni, Katkát viszont többször is, még akkor is, ha pontosan látjuk, hogy nem tart ott, ahol korábban” - fejtette ki Sós Csaba.

A kapitány hozzátette, hogy a háromszoros olimpiai bajnok felkészülésében a sorozatversenyzés fontos elem, így őt még hátrányosabban érintette a járvány elleni védekezés alatt a viadalok törlése.

„Le fogja szűrni a konzekvenciát, és ennek megfelelően fogja irányítani az olimpiáig a felkészülését”- jegyezte meg.

Sós Csaba hozzátette, hogy Hosszú Katinka dönt arról is, mennyit dolgozik együtt technikai edzőjével, Nagy Józseffel, ő azonban változatlanul bízik a sportolóban és a mesterében is.

„Nem féltem Katinkát. Sokszor bizonyította, hogy a legmélyebb gödörből is vissza tudott jönni a csúcsra, ha pedig a csúcsra ért, sokáig ott tudott maradni. Nekem semmi okom nincs másra, mint hogy higgyek benne, és egyébként ez így is van. Ő ezt kiérdemelte a magatartásával és az eddigi teljesítményével. Az edzőjével természetesen átbeszélik a felkészülés és az ISL-sorozat tanulságait, ugyanakkor eddig úgy tűnik, hogy harmonikus az együttműködése a két sportembernek, ráadásul mind a ketten voltak már a csúcson, úgyhogy továbbra is bízom bennük” - jelentette ki Sós Csaba.

A teljes beszélgetést csütörtökön, az InfoRádió (FM 88.1) 19 óra 30 perckor kezdődő Vegyesúszás című műsorában hallhatják. Sós Csaba részletesen beszél Milák Kristófról, Cseh Lászlóról, az ISL-szériáról és a decemberi kaposvári országos bajnokságról is.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×