eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, olimpiai bajnok úszó a március 28-31. között megrendezésre kerülő debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatóján Debrecenben 2018. március 7-én. Az elnök bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT).
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem csak a járványhelyzet forgatja fel az úszó országos bajnokság mezőnyét

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség vezetője az InfoRádiónak adott interjúban elárulta, hogyan döntöttek, amikor látták, hogy ennyien rajtkőre akarnak állni.

A hagyományoktól eltérve külföldi versenyzők nélkül rendezik meg jövő keddtől Kaposváron az országos úszóbajnokságot, bár eredetileg nem így tervezték. Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta, az eseményen a szinte teljes hazai élmezőny mellett sok fiatal tehetség is bizonyíthatja felkészültségét, Szilágyi Liliána viszont - korábbi bejelentésének megfelelően - már ezen a versenyen sem indul.

"Amikor láttuk a beérkező nevezéseket, láttuk, hogy az bőven meghaladja az ötszáz főt, ezt követően döntöttünk úgy, hogy a külföldi országok sportolóinak jelentkezését elutasítjuk. Viszont úgymond felversenyzés is van, serdülő vagy ifi versenyzők is indulhatnak az ob-n. De kellett húznunk egy határt a létszámkorlát miatt" - részletezte Wladár Sándor, aki kíváncsi rá, hogy az elmúlt hónapok járvánnyal terhelt időszaka milyen nyomot hagyott a versenyzőkön.

Sós Csaba szövetségi kapitány korábban az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy az ob "kijózanító" lesz ebből a szempontból, különösen azok tekintetében, akik az ISL most zárult versenyében nem mérhették fel a szintjüket.

Erre reagálva Wladár Sándor úgy gondolkodik, "várjuk meg, mit hoz az ob".

"Az elmúlt időszakban a junior és serdülő országos bajnokságon Szabó-Feltóthy Eszter, Kós Hubert vagy Mihályvári-Farkas Viktória is kiválóan szerepelt, az élversenyzők pedig minden, de

minden támogatást megkaptak, covid ide vagy oda.

Az kétségkívül nehézség - akár Hosszú Katinka kapcsán is -, hogy amihez a versenyző hozzá van szokva, hogy kéthetente versenyez, és abból építi magát, ezek a lehetőségek nem voltak meg. De ez egy adottság, nem tudunk vele mit kezdeni. Ugyanakkor a megmérettetés lehetőség arra is, hogy olimpiai szinteket teljesítsenek, és az olimpiai csapatunkat bővítsék a versenyzők" - mutatott rá a "félig tele pohárra" is az úszóelnök.

Szilágyi Liliána döntése viszont - mely szerint a tokiói olimpiáig már nem ugrik medencébe versenyen - abszolút meglepte azok után is, hogy

"számos kommunikáció volt Liluval az elmúlt időszakban".

"A Magyar Úszó Szövetség biztosította a felkészülési lehetőségét, és ő maga is örült ennek a helyzetnek. Ezért is lepett meg a hír, de a versenyzőre való tekintettel egyéb információt nem szeretnék adni erről."

A teljes interjút Wladár Sándorral csütörtök 19.30-tól hallhatja az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×