eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bánhidi Bence, Schuch Timuzsin, Jamali Iman, Máthé Dominik és Nagy László, a magyar válogatott tagjai (b-j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság Magyarország - Angola mérkőzés előtti edzésén Koppenhágában 2019. január 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szeptember 6-án rajtol az új kézilabdaidény

Szeptember 6-án kezdődik a következő idény a férfi kézilabda NB I-ben.

Nagy László, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke, a Telekom Veszprém sportigazgatója szerdán az M4 Sportnak elmondta, "konkrétan meg lett határozva", hogy szeptember 6-án rajtol az új évad, ahogyan a női élvonalban is.

Az előző szezon a koronavírus-járvány miatt március közepén félbeszakadt, és az MKSZ döntése értelmében nem is folytatódik. Bajnokot nem hirdettek, kiesők és feljutók nem lesznek.

Domingos Almeida Lima, a Benfica kézilabda-szakosztályának alelnöke a múlt héten kijelentette, José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott másodedzője lesz a portugál csapat vezetőedzője nyártól. Ennek kapcsán Nagy László elmondta, még nem kaptak értesítést - vagyis százszázalékos megerősítést - a spanyol tréner lisszaboni szerepvállalásáról.

Hozzátette, a felek közel állnak a megállapodáshoz, és Rodrígueznek a magyar szövetséggel kötött szerződésében sincs olyan kitétel, hogy ne lehetne klubedző is. Nagy szerint kollégája, egykori csapattársa válogatottbeli munkáját nem befolyásolná a portugáliai vezetőedzői feladat.

A férfiválogatottnak júniusra ki van írva egy tíznapos összetartása, de Nagy László szerint ennek most nincs értelme, hiszen nincs mit felmérni. Októberben lesz a következő hivatalos válogatott hét, az már hasznosabbnak ígérkezik, hiszen a nemzeti csapat már tagja a jövő januári, egyiptomi világbajnokság mezőnyének.

A Telekom Veszprém külföldi játékosai közül már csak a norvég Kent Robin Tönnesen és a francia Kentin Mahé tartózkodik Magyarországon, ők a klubnál végzik a rehabilitációjukat. A régi-új átlövő, Ligetvári Patrik hazatért Franciaországból, és csatlakozott a csapathoz. Veszprémben heti három alkalommal vannak szinten tartó edzések, a felkészülés pedig július 13-án kezdődik. Előtte minden kerettag egyéni felkészülési programot kap, hogy fizikálisan 70-80 százalékos állapotban legyenek, mire elkezdik a közös felkészülést.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×