eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nikola Murisic, az Eger (b) és Nikola Sutic, a francia Strasbourg játékosa a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében játszott ZF-Eger - Strasbourg mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. október 30-án.
Nyitókép: Komka Péter

Szécsi Zoltán: stabil OB I-es középcsapat lehetünk

Már lát esélyt az OB I-es indulásra, és a céljuk egy masszív középcsapat kialakítása – mondta az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke az InfoRádióban azután, hogy kiderült, 300 millió forintos támogatást nyújt a kormány a fizetésképtelenné vált Eger vízilabdacsapatának.

A klub 245 millió forintot költhet a fennálló tartozás konszolidálására, míg 55 milliót sportszakmai feladatok ellátásra. A döntésre azért került sor, mert a kabinet elkötelezett a magyar sport értékeinek megtartásában, a vízilabda pedig Eger sikersportága – derült ki az Emmi sportállamtitkárságának pénteki közleményéből.

A kormány döntésével pont kerülhet a múltra, és elkezdődhet a jövő felépítése – fogalmazott az InfoRádiónak Szécsi Zoltán, aki egyúttal a köszönetét is kifejezte. Elmondta: finanszírozás szempontjából az utánpótlás most rendben van, arról pedig, hogy a felnőtt csapat meddig nyújtózkodhat, a tárgyalások most kezdőnek a polgármesterrel, valamint a lehetséges szponzorokkal – tette hozzá az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke.

Mint azt kifejtette: a 300 millió forintos állami támogatás nagyobbik része a kft. adósságkonszolidációjára megy, míg a kisebbik felét az utánpótlás kapta a többletfeladatok ellátására; jellemezően az egri létesítményeket szeretnék úgy hasznosítani, hogy azoknak nemzetközileg nagy hírverése legyen, mind a sportág, mind a város szempontjából, tette hozzá.

Városi támogatás kell még az OB I-es induláshoz

Szécsi Zoltán reményét fejezte ki az OB I-es indulásra, amire a felnőtt csapatot, amennyiben a város támogatását élvezni fogják, alkalmasnak is látja. Úgy véli, miután szakmailag nem látható az a hatalmas különbség például a majdani ötödik és tizenharmadik helyezett között, reális lehet számukra a középmezőny elérése. Lényegesnek nevezte, hogy Egerben mindig egy olyan gárda legyen, amire az adott évben van pénz.

A keretre kitérve megjegyezte, miután Hosnyánszky Norbert, ahogyan Decker Ádám is már korábban jelezték távozásukat, így az egri vízilabdaklubot ért „kellemetlenség” ellenére is sor került volna egy karcsúsításra, fiatalításra, és egy szakmai „két lépést hátrára”. Ugyanakkor, folytatta, az elmúlt másfél év alatt sikerült annyira átlátnia a finanszírozási lehetőségeket, hogy annak fényében

egy nagyon jó és minél szélesebb utánpótlásbázisra épülő, masszív, stabil középcsapat lehetnek, egy-egy jobb játékossal.

Egy majdani "szponzori fellángolásnak" köszönhetően pedig újra elérhető lesz a top 3 is. Emlékeztetett: egyedülálló az, hogy az Eger 2004-től 2020-ig folyamatosan a legjobb négy között szerepelt.

Egyetértett, hogy egy alulról építkező, hosszú távon fenntartható pályára állítási időszak előtt állnak, amiben nagyban számít Biros Péter szakmai segítségére az összes csapatuk esetében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×