eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Egri vízilabda: már van ok a mosolyra, de még nem lehet hátradőlni

Az Egri Vízilabda Klub jövőjéről tartott sajtótájékoztatót Szécsi Zoltán ügyvezető elnök, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Nyitrai Zsolt, Eger és térségének országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott.

Az eseményen elhangzott: az elmúlt hetek nehézségei után most már

sokkal mosolygósabb hangulatban lehet beszélni a vizes sportág jövőjéről

a megyeszékhelyen. A lényegi változás annak köszönhető, hogy a kormány 300 millió forintos azonnali támogatásban részesítette a fizetésképtelenné vált egyesületet. Az összeg már meg is érkezett, az egri klub pedig azonnal teljesítette a fennálló kötelezettségeit, azaz fizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Ezután azonban még nem lehet hátradőlni, a jövőben is nagy munka vár mindenkire, aki az egri póló sikeréért dolgozik – tudósított a Heol.hu.

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök emlékeztetett, a mostani nehéz helyzetet az Egri Vízilabda Klub előző vezetése idézte elő. Emiatt történhetett meg, hogy az egyesületben a mai napig zajlanak a jogi és pénzügyi átvilágítások. A háromszoros olimpiai bajnok ígéretet tett arra, hogy

Egernek a jövőben mindig olyan csapata lesz, amelyet képes lesz eltartani.

Ezt pedig elsősorban a saját utánpótlásbázisukra támaszkodva kívánják majd elérni.

Szabó Tünde köszönetet mondott a vízilabdásoknak, hogy az elmúlt években annyi örömöt, büszke pillanatot szereztek az országnak. A sportért felelős államtitkár kiemelte: nemcsak akkor kell ott állni egy klub mögött, amikor szállítja a sikereket, hanem akkor is, amikor nehéz időket kénytelen átélni. Szerint a legfontosabb, hogy egy újratervezés mellett folytatódhasson a munka.

Nyitrai Zsolt arra is kitért, hogy kétségtelen, hogy az elmúlt években történtek anomáliák a pólóklub életében, azonban most kíváncsian várják a vizsgálatok eredményeit. Eger és térsége országgyűlési képviselője azt is hozzátette, fontos lenne, hogy ha már a kormány mentőövet dobott a klubnak, akkor az önkormányzat is igyekezzen hasonlóan cselekedni.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×