INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

eger

vízilabda

nyitrai zsolt

szabó tünde

szécsi zoltán

Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.

Egri vízilabda: már van ok a mosolyra, de még nem lehet hátradőlni

Infostart

Az Egri Vízilabda Klub jövőjéről tartott sajtótájékoztatót Szécsi Zoltán ügyvezető elnök, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Nyitrai Zsolt, Eger és térségének országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott.

Az eseményen elhangzott: az elmúlt hetek nehézségei után most már

sokkal mosolygósabb hangulatban lehet beszélni a vizes sportág jövőjéről

a megyeszékhelyen. A lényegi változás annak köszönhető, hogy a kormány 300 millió forintos azonnali támogatásban részesítette a fizetésképtelenné vált egyesületet. Az összeg már meg is érkezett, az egri klub pedig azonnal teljesítette a fennálló kötelezettségeit, azaz fizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Ezután azonban még nem lehet hátradőlni, a jövőben is nagy munka vár mindenkire, aki az egri póló sikeréért dolgozik – tudósított a Heol.hu.

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök emlékeztetett, a mostani nehéz helyzetet az Egri Vízilabda Klub előző vezetése idézte elő. Emiatt történhetett meg, hogy az egyesületben a mai napig zajlanak a jogi és pénzügyi átvilágítások. A háromszoros olimpiai bajnok ígéretet tett arra, hogy

Egernek a jövőben mindig olyan csapata lesz, amelyet képes lesz eltartani.

Ezt pedig elsősorban a saját utánpótlásbázisukra támaszkodva kívánják majd elérni.

Szabó Tünde köszönetet mondott a vízilabdásoknak, hogy az elmúlt években annyi örömöt, büszke pillanatot szereztek az országnak. A sportért felelős államtitkár kiemelte: nemcsak akkor kell ott állni egy klub mögött, amikor szállítja a sikereket, hanem akkor is, amikor nehéz időket kénytelen átélni. Szerint a legfontosabb, hogy egy újratervezés mellett folytatódhasson a munka.

Nyitrai Zsolt arra is kitért, hogy kétségtelen, hogy az elmúlt években történtek anomáliák a pólóklub életében, azonban most kíváncsian várják a vizsgálatok eredményeit. Eger és térsége országgyűlési képviselője azt is hozzátette, fontos lenne, hogy ha már a kormány mentőövet dobott a klubnak, akkor az önkormányzat is igyekezzen hasonlóan cselekedni.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018