eur:
388.13
usd:
360.18
bux:
0
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Bejelentette visszavonulását a 26-szoros magyar válogatott futballista

Korcsmár Zsolt – aki 2009-ben tagja volt a junior-világbajnokságon bronzérmes magyar U20-as válogatottnak, s aki pályafutása során 26-szor szerepelt az A-válogatottban – bejelentette visszavonulását. Döntéséről az őt képviselő ChampSport International Sport Agencynek nyilatkozott.

„Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, ami alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám” – indokolta a döntését.

Ugyanakkor azt nem zárta ki, hogy alacsonyabb osztályban esetleg pályára lépjen még: „Alacsonyabb osztályban még el tudom képzelni magam, de úgy érzem, a profi pályafutásomnak itt a vége. Talán így, hogy a járványhelyzet miatt hetekig egyedül kellett edzenem, kicsit könnyebb is az elválás. Nehezebb lett volna úgy, ha nap mint nap látom, ahogy a többiek dolgoznak, én pedig nem mehetek közéjük.”

Röviden összefoglalta klubpályafutása legfontosabb pontjait: „Komlón kezdtem serdülőként, majd Pécsről kerültem Újpestre tizenhárom évesen, ami akkor óriási ugrás volt számomra. Onnan az utánpótlásból kikerülni, és eljutni a felnőttcsapatig olyan válogatott játékosok közé, mint Erős Károly vagy Kovács Zoltán, hatalmas motivációt jelentett. Az Újpesttel vívott nemzetközi meccsek is kellettek ahhoz, hogy külföldre kerülhessek. Aztán a Brannban sokat fejlődtem, Bergenben ismertem meg a páromat, onnan lettem válogatott, majd kipróbálhattam magam Németországban is, ahol jött a szerencsétlen sérülés. Szívesen mentem a Vasashoz is, mert éreztem, hogy bíznak bennem, és hittem abban, hogy esetleg visszakerülhetek a válogatottba. Utóbbi akkor nem sikerült, ellenben a Vasasnál remek időszakot tölthettem, hiszen előbb bennmaradtunk az NB I-ben, a következő idényben pedig bronzérmesek lettünk, és kupadöntőt játszottunk a Fradival. Majd következett a Midtjylland, amely pályafutásom legerősebb csapata volt, és az első idényemet, amelyben bajnokok lettünk, sérülések nélkül, alapemberként tudtam végigjátszani, majd a következő idényben kupagyőztesek is lettünk.”

A címeres mezben játszott mérkőzéseinek mérlegét is megvonta: „A sérüléseim a válogatottságra is kihatottak. Dárdai Pálnál például csak az első meccsén játszottam, Románia ellen, pedig utána is kaptam meghívót, ám nem tudtam rendelkezésre állni. A 2016-os Eb előtt is bekerültem Bernd Storck bő keretébe, de akkor is adódott egy kisebb problémám. Ami egyértelműen pozitív emlék, az a 2009-es, számunkra bronzéremmel záruló U20-as világbajnokság, melynek minden meccsére jó érzéssel gondolok vissza.”

A 31 éves Korcsmár Zsolt a családjával visszaköltözött Norvégiába, egyelőre ott tervezik életüket. Beszélt arról is, hogy Magyarországon fog jelentkezni az edzőképzésre, szeretnék kezdetben gyerekekkel dolgozni.

Címlapról ajánljuk

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Kína, Paks III. és a magyar „nukleáris energiatermelés teljes vertikuma”

Kína, Paks III. és a magyar „nukleáris energiatermelés teljes vertikuma”

A Budapestre látogató Hszi Csin-ping és Orbán Viktor csütörtöki, közös sajtótájékoztatójának egyik fontos pontja volt, hogy a magyar miniszterelnök bejelentette: nukleáris ipari együttműködés kezdődik Kína és Magyarország között. A kormányfő után az új paksi atomerőmű beruházásért is felelős Szijjártó Péter külgazdasági miniszter pedig mintegy ezt kiegészítve közölte, hogy a 18 ügyben kötött magyar-kínai megegyezés egyik pontja a korábban már jelzett együttműködés, mely „a nukleáris energiatermelés teljes vertikumát le fogja fedni”. További részletek egyelőre nem szivárogtak ki, ám mivel a bejelentés, illetve a kínaiak felbukkanása a magyar atomipar körül nem teljesen előzmény nélküli, így is érdemes e témát körbejárni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×