eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Borussia Mönchengladbach futballklub szurkolóinak fényképét hordozó kartonkivágatok „népesítik” be a Borussia Park Stadion lelátóját Mönchengladbachban 2020. április 16-án. Bár a koronavírus-járvány miatt a sportesemények tilalmát augusztus 31-ig meghosszabbították Németországban, ám nem kizárt, hogy az első osztályú labdarúgó-bajnokság folytatódhat. Ebben az esetben zárt kapuk mögött játszanák a mérkőzéseket, a szurkolók pedig a lelátói fotókkal javítani próbálják a játékosok hangulatát.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A FIFA főorvosa nem rendezne meccseket szeptemberig

A Premier League klubjai aggódnak. Most éppen azért, mert ha a zárt kapus mérkőzésekkel újraindulna a szezon, tartani lehet attól, hogy a stadionokon kívül a szurkolók nem tartanák be a társadalmi távolságtartás szabályait. Ha pedig emiatt növekedne a fertőzöttek száma, a futballt bűnbakká kiálthatják ki.

A Guardian emlékeztet arra, hogy a brit kormány a hét elején megerősítette, hogy „a lehető leghamarabb” szeretné folytatni a Premier League-et, természetesen a legteljesebb mértékben szem előtt tartva az egészségügyi szempontokat. Az érdekelt klubok pénteken, május első napján újra tárgyalnak majd, ezen a megbeszélésen számos kérdés napirendre kerül.

Több klub is aggódik a szurkolók a stadionon kívüli gyülekezése miatt, valamint megoldást kell találni olyan fontos kérdésekre, mint például a lejáró szerződések kérdése, a szükséges tesztelések száma, s a semleges pályán játszott mérkőzések problémája.

A pénteki ülés kulcsfontosságú a kérdések tisztázásában. A klubok egyelőre sötétben tapogatóznak, de mindenképpen szeretnének előre lépni, hogy megtalálják az utat a június közepére remélt folytatáshoz.

Felvetődött, hogy hogyan lehet kikerülni, hogy – ha már zárt kapus mérkőzéseket rendeznek, a szurkolók kizárásával –, hogy a rajongók egy része egy-egy lakásban összejöjjön, nem ügyelve az egészségügyi előírásokra. Vagy azt, hogy a semleges helyszínre kiírt mérkőzés(ek)re elutazzanak. Kérdés, hogy az idény végének közeledtével hogyan tudják megakadályozni a közös ünnepléseket, de akadt olyan klubvezető is, hogy hogyan lehet majd megtiltani, hogy az emberek a parkokban futballozzanak, ha már a televízióban is közvetítenek mérkőzéseket. Akad olyan klub, amely szerint a szurkolók is tartanak az újrakezdéstől.

Indokolja a félelmet, hogy Michel d’Hooghe, a FIFA orvosi bizottságának vezetője is úgy nyilatkozott, hogy a futballmérkőzéseket legkorábban szeptember elején lehetne folytatni. A neves belga orvos amellett foglalt állást, hogy biztonságosabb lenne a 2019–2020-as idény minden hátralévő mérkőzését lefújni, s a szeptemberi folytatásra koncentrálni.

Abban az esetben, ha nem tudnák folytatni az idényt, a Premier League klubjai átlagosan 40 millió fontos (nagyjából 16 milliárd forintos) veszteséget szenvednének. Ha befejeződik az idény, de zárt kapus mérkőzésekkel – ennél jobb opció nem létezik –, „csak” tízmillió fontot buknak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×