eur:
394.68
usd:
371.77
bux:
66903.56
2024. április 16. kedd Csongor
Emre Can (b) és Thorgan Hazard, a Borussia Dortmund (j), valamint Marquinhos, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen Dortmundban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Mbappé vírustesztje negatív, de ő lesz az egyetlen néző Párizsban

Kylian Mbappé tesztje negatív! Ezt közölte a párizsi napilap, a L’Équipe az olvasóival, elismerve, hogy vizsgálták az edzéseket kihagyó világbajnokot. Mindazonáltal játéka kétséges a Borussia Dortmund elleni ma esti BL-visszavágón.

Már napok óta ismert, hogy zárt kapuk mögött tartják meg a Paris Saint-Germain és a német csapat meccsét, amelyet a BVB 2-1-es előnyből kezd majd. Mindazonáltal nem lesz néma a stadion, a PSG egyik ultracsoportja, a Collectif Ulktras Paris jelezte, hogy ott kíván lenni a Parc des Princes környékén, számításai szerint 2-3000 fővel, hogy támogassa a csapatot. Egyelőre nem világos, hogy egyéb, nem sportszervezettől származó direktíva ezt nem húzza-e át. A klub, például, nem szervez nagykivetítős meccsnézést úgynevezett fan zónát kialakítva, mert tilos Franciaországban ezerfősnél nagyobb létszámú rendezvényt tartani. Elképzelhető, hogy erre tekintettel az ultrák két vagy akár három csoportban gyülekeznek.

Ami a játékosokat illeti, Meunier és Verratti kizárta magát a mai találkozóból a Dortmundban szerzett eltiltásával.

A L’Équipe összegyűjtötte, hogy a Paris Saint-Germain a története során ötödször fog zárt kapuk mögött mérkőzni, minden korábbinak szurkolók miatti fegyelmi büntetés volt az oka. Legutóbb 2010 tavaszán történt ilyen a párizsiakkal.

Az UEFA, a WHO, az Egészségügyi Világszervezet irányelveit követve, úgy rendelkezett, hogy ne legyen kézfogás a mérkőzés előtt a játékosok között, ez így lesz a Parc des Princes-ben és az Anfield Roadon is.

Jelen állás szerint Liverpoolban lehetnek nézők, Diego Simeone, a visszavágót 1-0-s előnyről kezdő Atlético Madrid argentin vezetőedzője nagyon sportszerűen azt mondta, örül a döntésnek, őket is támogatta saját közönségük, úgy igazságos, hogy a Liverpool is megkapja ezt a lehetőséget.

A koronavírus-járványban megbetegedettek száma Nagy-Britanniában is nő, már Nadine Dorries egészségügyi miniszter is házi karanténba került. Mindezek ellenére Liverpoolban jó a helyzet, így várhatóan legalább negyvenezer szurkoló előtt rendezik meg a találkozót. Jürgen Klopp mindenesetre felkészült arra is, hogy esetleg más döntés születik a hátralévő órákban: „Mindenki, aki ismer engem, az tudja, tisztában vagyok azzal, hogy léteznek fontosabb dolgok is a futballnál. Ha olyan döntés születik, hogy zárt kapuk mögött kell játszanunk, elfogadom.”

A német edző az első találkozóhoz képest sokkal több lövést ígért csapatától, de kiemelte, hogy a világ egyik legjobban védekező alakulata az ellenfél. Alisson Becker csipősérülése miatt nem védhet, ugyanakkor sokat jelenthet a Vörösöknek, hogy a csapatkapitány, a középpálya motorja, Jordan Henderson felépült, játékra kész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×