eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Belterjes Liga: a rekordgyőztes és a favorit közül az egyik elbukik

Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A sláger vitathatatlanul a Real Madrid és a Manchester City találkozója lesz.

Miután mindössze öt ország csapatai kerültek a legjobb tizenhat közé, nem meglepő, hogy több olyan párharc is akad, amelybe ugyanazon bajnokság szereplői kerültek.

Kétszer is összekerült egy angol és egy spanyol gárda, ebből a szempontból ez a lehető legelőkelőbb párosítás a BL utóbbi tíz évének legeredményesebb nemzetei között.

(Azonos nemzetbeliek és azonos csoportban szereplők a nyolcaddöntőben nem kerülhettek össze.)

Összehúzták a Real Madridot és a fogadóirodáknál a legesélyesebbnek tartott Manchester Cityt. A királyi klub 2018 májusában játszott legutóbb angol csapattal – igen, a kijevi döntőben, ahol 3-1-re megverte a Liverpoolt. Hasonló nagy csatára van kilátás, mint 2016 tavaszán, amikor az elődöntőben találkozott Zinedine Zidane együttese az akkor még Manuel Pellegrini által dirigált Cityvel. A manchesteri 0-0 után a spanyolok 1-0-ra győztek egy öngóllal.

Ugyancsak spanyol–angol párharc lesz az Atlético Madrid és a Liverpool között. Jürgen Klopp együttese visszatér majd a Wanda Metropolitanóba, ahol tavasszal megnyerte a serleget a Tottenham ellen.

Rendeznek két olasz–spanyol párharcot is, az egyik talán a nyolc közül a legkevésbé „attraktív” párosítás (Atalanta–Valencia), de érdemes és érdekes lesz figyelmi, hogy a kiváló őszi idegenbeli mérleget felmutató Valencia lép-e még egyet előre.

A Barcelonának általában nincs nagy szerencséje a karácsony előtti sorsolásokkor, most a Napolit kapta – jó néhány nehezebb is juthatott volna. 2014-ben és 2015-ben a Manchester City, 2016-ban az Arsenal, 2017-ben a PSG, 2018-ban a Chelsea, 2019-ben a Lyon volt a katalánok ellenfele, ezek a csapatok közül a Napoli játékereje leginkább a Lyonéhoz hasonlítható. A Barça 2007 óta nem esett ki a nyolcaddöntőben.

A német klubok közül Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig José Mourinho Tottenham Hotspurjét kapta.

Az előző idény egyik döntősét. A Spurs ősszel nagyon nem bírt egy Bundesliga-csapattal, a Bayern Münchennel. A bajorok a Chelsea-t kapták, amely ellen 2012 májusában, a müncheni Allianz Arénában elveszítették a BL-döntőt. A Kékek mostani menedzsere, Frank Lampard akkor játékosként volt a Chelsea sikerének részese.

A Borussia Dortmund a Paris Saint-Germain ellen játszik majd. Thomas Tuchel, a franciák edzője éppen a sárga-kékektől került Párizsba, ez a párharc egyik pikantériája. A németek az Intert ejtették ki a csoportszakaszban, de a PSG még keményebb diónak ígérkezik.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 18-19-én és 25-26-án rendezik, a visszavágók időpontja március 10-11. és 17-18.

A nyolcaddöntő párosítása (az első meccset az elöl álló csapat otthonában rendezik):

  • Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia)
  • Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)
  • Atalanta (olasz)–Valencia (spanyol)
  • Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool (angol)
  • Chelsea (angol)–Bayern München (német)
  • Olympique Lyon (francia)–Juventus (olasz)
  • Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig (német)
  • Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol)

A további program:

  • negyeddöntő (április 7-8., április 14-15.)
  • elődöntő (április 28-29., május 5-6.)
  • döntő (május 30., Isztambul)
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×