eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Az orosz Artyom Zjuba (b) és a skót John Fleck a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők I csoportjában játszott Oroszország - Skócia mérkőzésen a moszkvai Luzsinszkij stadionban 2019. október 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Eddig négy válogatott jutott ki az Eb-re, a magyar nincs közöttük

Az októberi Eb-selejtezők kétharmadán túl négy válogatott biztosította már a helyét a jövő évi labdarúgó-Eb huszonnégyes döntőjében: a belga, az olasz, az orosz és a lengyel válogatott. Egyik sem meglepetés, a négyből három vb-résztvevő is volt 2018-ban.

A belgák szenzációsan szerepelnek a selejtezőkben, miután már csütörtökön kijutottak a jövő nyári tornára, vasárnap újra nyertek, ezúttal Kazahsztánban, 2-0-ra. Tiszteletre méltó, hogy a belgák a legerősebb csapatukkal játszottak (Lukakut kivéve) Nur-Szultanban, annak ellenére is, hogy számukra már szinte tét nélküli volt a mérkőzés.

Miután a Cipruson meglepően magabiztosan nyerő oroszok is már továbbjutottak, csak az a kérdés ebben a csoportban, hogy melyik gárda végez az első helyen, ez a későbbi kalapbeosztása miatt fontos. A papírforma szerint a belgák akkor nem végeznek az élen, ha az egymás elleni eredmény összevetésében az oroszok mögé kerülnek a moszkvai meccs után. A brüsszeli találkozót 3-1-re nyerték.

Kijutott a lengyel válogatott is, amely vasárnap Varsóban 2-0-ra nyert Észak-Macedónia ellen. A reméltnél nehezebb győzelem volt, a 74. percben még 0-0-ra álltak, de a lengyelek szempontjából a lényeg a három pont és a kijutás.A csapat elrontotta a szeptemberi mérkőzéseit, kikapott Szlovéniában, s veszített két pontot az osztrákok ellen otthon, de a legutóbbi két mérkőzés hat pontja elég volt a révbe éréshez. Ebben a csoportban (G) a lengyelek mögött az osztrákok is nagyon jól állnak, miután nyertek Ljubljanában. Két mérkőzésük van még hátra – miként a többi csapatnak is a csoportban –, előnyük öt pont az észak-macedónok és a szlovénok előtt. Két pont biztosan elég az üdvösséghez (reálisan: egy is…), ezt vagy éppen az észak-macedónok ellen Bécsben, vagy az utolsó helyen álló lettek ellen Rigában szerezhetik meg.

A Squadra Azzurra hiányzott a 2018-as világbajnokságról, ellenben a 2020-as Európa-bajnokságról nem fog. Miután eddig még százszázalékos, három fordulóval a zárás előtt már továbbjutott, s nehéz elképzelni, hogy a sorozat holnap, Vaduzban megszakadjon. Izgalmasabb a J csoportban a második helyért vívott csata, ismert, hogy a magyar válogatott számára az lenne előnyös, ha a finnek csoportmásodikként kijutnának az Eb-re. Erre van esélye az északi válogatottnak, miután a második helyen áll. A hátralévő mérkőzései: holnap az örmények ellen otthon, majd novemberben a liechtensteiniek ellen otthon és a görögök ellen idegenben. Ha kedden nyer az örmények ellen, már csak a bosnyákokra kell figyelnie, akiknek viszont nehezebb a sorsolásuk, holnap Görögországban játszanak, majd novemberben fogadják az olaszokat és utaznak Liechtensteinbe

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×