eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Puskás Akadémia vendégként továbbra is az Újpest mumusa

A Puskás Akadémiához visszatért Ezekiel Henty szerezte az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében az első gólt, ő egyben az egyetlen, aki két gólig jutott az első napon. A Puskás Akadémia ismét legyőzte idegenben az Újpestet, miként a legutóbbi öt alkalomból, egyetlen kivétellel, mindig. Győzelemmel rajtolt a Kisvárda és a Mezőkövesd is. Az első játéknap győzteseinél a gólokat csak külföldiek szerezték.

A pályafűtés kiépítése miatt az őszi szezonban albérletbe kényszerülő Újpest visszafogottan kezdett a Puskás Akadémia ellen az NB I nyitányán. A felcsúti együttes vezetőedzői posztjára kinevezett Hornyák Zsolt csapata már a 13. percben megszerezte a vezetést, Ezekiel Henty egy bal oldali beadás után senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. A folytatásban az újpestiek birtokolták többet a labdát, ám a felcsúti együttes játszott veszélyesebben, a 31. percben pedig meg is duplázta az előnyét, miután Henty közelről a kapuba passzolta a Pajovicról kipattanó labdát. Az első félidő hajrájában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de újabb gól már nem született. A fordulás után meglehetősen gyorsan szépített az Újpest, Balázs Benjámin egy szöglet után közelről lőtte a kapuba a labdát. A fővárosi alakulat azonban hiába játszott fölényben, nem sikerült egyenlíteni, sőt egy kontra végén Josip Knezevic visszaállította a kétgólos különbséget a 69. percben. A hajrában az eredmény már nem változott, így akárcsak a két csapat hasonló pályaválasztás mellett lejátszott előző négy bajnoki mérkőzéséből háromszor, a Puskás Akadémia ismét nyert az Újpest vendégeként. (1-3)

Mezőkövesden az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, többször eljutott a kapuig is, de a hazai védelem jól zárt. A mezőkövesdiek gyakran letámadással próbálkoztak, a játékrész derekán pedig egy ilyen akcióból megkaparintott labdával - az új igazolás, a grúz Budu Zivzivadze révén - megszerezték a vezetést és előnnyel vonulhattak a pihenőre. A szünet után a ZTE sorra dolgozta ki a helyzeteket, háromszor is csak Szappanos bravúrja mentette meg a házigazdákat a góltól. A folytatásban aztán átvette az irányítást a Mezőkövesd, Demjénnek is többször akadt védeni valója. A vendégek a hajrában az utolsó pillanatig próbálkoztak az egyenlítéssel, de az eredmény már nem változott. (Mezőkövesd–ZTE 1-0)

A kisvárdai találkozó szereplői új edzővel kezdték meg az idényt: Kisvárdára Miriuta László, Paksra Szivics Tomiszlav érkezett. A helyzetek számát tekintve az első negyedórában fölényben játszott a Kisvárda és többet is birtokolta a labdát. A félidő közepére kiegyenlítettebb lett a játék, többször jutott el a Paks a hazaiak tizenhatosáig, de helyzetet nem tudott kialakítani. Igaz, ekkor már a Kisvárda sem, mert stabilabbá vált a vendégek védelme. Összességében kevés izgalom volt az első játékrészben. A második félidőt is jobban kezdte a Kisvárda, amely gyorsan szerzett egy érvénytelenített lesgólt. Csakhamar komoly mezőnyfölénybe is került, alig volt a labda a paksiaknál mintegy húsz percig. A folytatásban viszont megint magukra találtak a vendégek, és már gólszerzési lehetőségük is akadt. A hajrához közeledve ugyanakkor Grozav egy ritmusváltással szépen került helyzetbe és okos megoldással megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik aztán meg tudták őrizni előnyüket. (Kisvárda–Paks 1-0)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×