eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook

Európa-bajnok a junior kézilabda-válogatott

Százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes a magyar válogatott a győri junior női kézilabda Európa-bajnokságon, a Hollandia elleni döntőt végig vezetve 27-20-ra nyerte meg.

A pénteki, Oroszország elleni kiszenvedett elődöntős siker után telt ház várta a magyar csapatot a győri Audi Arénában. Vlagyimir Golovin együttese a hollandok ellen játszotta a torna fináléját, és már az első félidőben megnyerte gyakorlatilag az aranyérmet.

A kapuban remekelt a löbések felét megfogó Herczeg Lili, elöl pedig hiába hagyott ki több helyzetet is a csapat, sorra estek a magyar gólok. A szünetben már hét góllal vezetett a válogatott, de fenyegetett az oroszok elleni rémálom, amikor nyolcgólos előnyt is sikerült eladni. Ezúttal azonban csak néhány perces rövidzárlat jött, Golovin kapitőány időt is kért, és azonnal rendezte a sorokat. A folytatásban már csak a különbség volt kérdéses, végül 27-20-as győzelemmel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyat a magyar válogatott.

"Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is sikerült nyerni. A közönség belehajott minket ebben a győzelembe" - mondta a magyar csapat szakvezetője, aki tavaly világbajnoki címet nyert a junior válogatottal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×