eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Márton Anna az olasz Rossella Gregorio elleni asszó közben a vívó-világbajnokság női kard egyéni versenyén a legjobb 16 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 20-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Márton Anna: minden percét élveztem

A negyeddöntőben búcsúzó kardozó, Márton Anna sokat tanult a vereségből. A két csapat közül a férfi kardozók jutottak a legjobb nyolc közé a hazai vb-n.

A budapesti vívó-világbajnokság harmadik napján nem született magyar érem. Ehhez a legközelebb a kardozó Márton Anna járt, de a negyeddöntőben 15-7-re kikapott az olimpiai és hétszeres világbajnok orosz Szofija Velikajától.

„A rutin és a ravaszság döntött a javára.

Lendületes vívó, nem erre számítottam, azt hittem, hogy jobban nekem jön az elején. Tudta, hogy menni fogok a hazai közönség előtt, ezt türelmesen megvárta. Mélyen elraktároztam ezt az élményt, ha ilyen helyzet van, akkor sem szabad elveszíteni a fejünket, a higgadtságot meg kell őrizni. Nem a technikai, taktikai részével volt gond, csak rutinosabb volt, de ez változni fog” – értékelt a vereség után.

A 24 éves magyar így is mosolyogva jött le a pástról.

„Sok pozitív élményt szereztem. Kicsit féltem, hogy nem tudok felszabadultan vívni a hazai közönség előtt, de ez egyáltalán nem így volt, minden percét élveztem a páston, és ennek nagyon örülök, nem is tudom, mikor voltam ennyire boldog egy versenyen, ennyire felszabadult. Hihetetlenül jó élmény volt. Annyi hiányérzetem van, hogy éremért jöttem a vb-re, de a csapattal még be tudom pótolni. Nincs ok a szomorkodásra, nagyon fogok készülni a hétfői csapatversenyre” – mondta.

Márton Anna három magabiztos győzelemmel jutott el a negyeddöntőbe. Pusztai Liza a kétszeres olimpiai bajnok Mariel Zagunistól kapott ki a 32 között, és ez volt a végállomás a megsérülő Katona Renátának is, míg Mikulik Júlia a 64 között búcsúzott.

A férfi tőrözőknél Dósa Dániel jutott a legtovább, a 32 között esett ki, Mátyás Bálint sérülés miatt nem állt ki, Németh András az első körben búcsúzott.

Elkezdődtek a csapatversenyek is. A férfi kardcsapat Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállításban Vietnam és Egyiptom legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, így vasárnap Irán ellen folytatja. A női párbajtőrözőknek ez nem sikerült, Szingapúr ellen még összejött a siker, de Kína már nagy falatnak bizonyult. Így a csapat a 9-16. helyért folytathatja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×