INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

vívó-vb

udvarhelyi gábor

vívás

Vívókapitányi értékelés: elégedett vagyok

Vívókapitányi értékelés: "elégedett vagyok"

Ötödik lett a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat ötödik lett a budapesti vívó-világbajnokságon. A magyar válogatott ezzel befejezte vb-szereplését. A szövetségi kapitány az eredmények mellett a csapategységgel is elégedett.

"Elégedett vagyok" - vágott bele a mérleg megvonásába a budapesti vívó-világbajnokság magyar szempontú értékelésébe az InfoRádióban Udvarhelyi Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya.

"A 2013-as vb-n ugyanennyi érem volt, de ezek színesebbek, a két ezüst mindenképpen dob az egészen"

- vont párhuzamot a korábbi hazai rendezésű világeseménnyel.

Mint leszögezte, a férfi és a női kardcsapat kivételével nagyon közel van már az olimpiai kvalifikáció, a férfi párbajtőrcsapat egy nagyon nehéz ágon szerepelt, így kicsit bonyolult még a helyzete.

Az utolsóként pástra lépett Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat szerepléséről elmondta, rendkívül sok izgalmas, fordulatos mérkőzéseket vívtak, nagy hátrányokból is fordítottak, végül egy rutinos olasz csapattól kaptak ki, ami nem szégyen, mivel a magyar csapat volt a legfiatalabb most az élmezőnyben; Pusztai Lizát külön kiemelte, aki a nyolcaddöntőben 32-40-nél vette át a szerepet, és 45-41-es győzelemmel vonultak le a pástról.

A budapesti világbajnoksághoz foghatót egyébként még nem látott, pedig idestova 35 éve él a sportágban.

"Így megszervezve, időre, látványra, pástokra, a közönségre nézve, nagyon nagy köszönet illeti a szervezőket" - mondta el Udvarhelyi Gábor.

A budapesti vívó-világbajnoksággal részletesen foglalkozunk péntek este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Vívó vb - Udvarhelyi Gábor értékel
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018