eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Vívókapitányi értékelés: "elégedett vagyok"

Ötödik lett a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat ötödik lett a budapesti vívó-világbajnokságon. A magyar válogatott ezzel befejezte vb-szereplését. A szövetségi kapitány az eredmények mellett a csapategységgel is elégedett.

"Elégedett vagyok" - vágott bele a mérleg megvonásába a budapesti vívó-világbajnokság magyar szempontú értékelésébe az InfoRádióban Udvarhelyi Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya.

"A 2013-as vb-n ugyanennyi érem volt, de ezek színesebbek, a két ezüst mindenképpen dob az egészen"

- vont párhuzamot a korábbi hazai rendezésű világeseménnyel.

Mint leszögezte, a férfi és a női kardcsapat kivételével nagyon közel van már az olimpiai kvalifikáció, a férfi párbajtőrcsapat egy nagyon nehéz ágon szerepelt, így kicsit bonyolult még a helyzete.

Az utolsóként pástra lépett Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat szerepléséről elmondta, rendkívül sok izgalmas, fordulatos mérkőzéseket vívtak, nagy hátrányokból is fordítottak, végül egy rutinos olasz csapattól kaptak ki, ami nem szégyen, mivel a magyar csapat volt a legfiatalabb most az élmezőnyben; Pusztai Lizát külön kiemelte, aki a nyolcaddöntőben 32-40-nél vette át a szerepet, és 45-41-es győzelemmel vonultak le a pástról.

A budapesti világbajnoksághoz foghatót egyébként még nem látott, pedig idestova 35 éve él a sportágban.

"Így megszervezve, időre, látványra, pástokra, a közönségre nézve, nagyon nagy köszönet illeti a szervezőket" - mondta el Udvarhelyi Gábor.

A budapesti vívó-világbajnoksággal részletesen foglalkozunk péntek este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×