eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Görbicz Anita, a Győr játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 11-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

A Győri Audi ETO lemondta a klubvilágbajnokságot

Sportszakmai okok miatt nem utazik el Kínába a Bajnokok Ligája-győztes magyar kézilabdacsapat. A BL-második Rosztov Don sem vállalta a játékot.

Augusztus elején a kínai Vuhsziban rendezik meg első alkalommal női kézilabdacsapatok számára is a Super Globe-ot, de a nem hivatalos klubvilágbajnokságon Európából sem a Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO, sem a második helyezett Rosztov Don nem vállalta a részvételt, így a harmadik norvég Vipers Kristiansand indul - írja a Nemzeti Sport honlapja.

A tornára augusztus 1. és 4. között kerül sor Vuhsziban, a Vipers mellett indul két kínai csapat, Afrikából az angolai Primeiro de Agosto, Ázsiából a bajnok kazah Kajszar, Óceániából az ausztrál University of Queensland, az amerikai földrészről pedig a brazil Concórdia. Utóbbi régió kap még egy szabadkártyát is, így áll össze a mezőny. Az utazás és a szállás költségeit a nemzetközi szövetség állja, a győztes 20 ezer dollár (nagyjából 5,5 millió forint) jutalomban részesül.

A győriek közleményben indokolták meg távolmaradásukat, és több, elsősorban sportszakmai érv miatt döntöttek. Mint kiderült, a klubot csak június közepén értesítették az augusztus eleji tornáról, de a csapat nyári felkészülési programja már jóval korábban elkészült. Ennek ellenére megvizsgálták az indulás lehetőségét, de több tényező is az utazás ellen szólt:

  • a nyolccsapatosra tervezett tornán a szervezők nem tudták megjelölni a többi ellenfelet,
  • csupán annyi információval szolgáltak, hogy két kínai egyesület mellett a kontinensbajnokok kaptak meghívást,
  • nem volt az eseménynek részletes programja,
  • a szervezők nem tudták megmondani, hol kerülnek lejátszásra a mérkőzések,
  • hol szállásolják el a csapatot,
  • vannak-e edzéslehetőségek a torna előtt és közben,
  • a Kínába utazással kapcsolatos kérdésekre sem kaptak megnyugtató válaszokat.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×