eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Schalke 04 - Manchester City mérkőzésen Gelsenkirchenben 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Volt miniszterelnök űzheti el a Manchester Cityt a BL-ből

A héten hozhatnak döntést arról, hogy milyen büntetést kap a pénzügyi fair play szabályainak megsértésével vádolt Manchester City. A friss angol bajnok futballklub úgy érzi, van bizonyítékuk az ártatlanságra.

Független vizsgálóbizottságot állított fel tavaly az európai futballszövetség (UEFA), hogy kiderítse, a Manchester City megszegte-e a pénzügyi fair play szabályozását. A testületet Yves Leterme, Belgium korábbi miniszterelnöke vezeti, aki várhatóan a héten hozza meg döntését az ügyben végzett vizsgálatok után. A BBC szerint a határozatot egyedül Leterme hozza meg, de

kollégái szerint az lenne a helyénvaló büntetés, ha a Cityt egy évre eltiltanák a nemzetközi szerepléstől, ha valóban bűnösnek találják.

A manchesteriek ügyében azután indítottak vizsgálatot, hogy tavaly a német Der Spiegel magazinban megjelent: a klub egyik vezető pénzügyi tisztségviselője, Jorge Chumillas egy levélben arról írt, hogy az Etihad Airwaysnek tulajdonított, 76 millió euró körüli szponzori szerződést valójában a klub tulajdonosa, az Abu Dhabi United Group (ADUG) fizeti.

A lap azt is állítja, hogy miután a Citynél elkezdtek attól tartani, hogy nem fognak megfelelni az előírásoknak, létrehoztak egy „zárt kifizetési kört”, amelyben az ADUG egy harmadik félnek fizetett, hogy az fizessen a klubnak a játékosok arculati jogaiért. A „Longbow-projekt” névre keresztelt ügylet éves szinten 13–15 millió euró közötti bevételt generált a klubnak – írja az NSO.hu.

A Manchester City jelezte, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal és van bizonyíték az ártatlanságukra.

A manchesteriek vasárnap nyerték meg a Premier League-t, nyolc év alatt negyedszer.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×