eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Demonstrálta erejét a magyar vízilabda-válogatott Varga Dénes szerint

Az olimpiai bajnok Varga Dénes lett a zágrábi Európa Kupán aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott és az egész torna legjobbja. A Ferencváros játékosa visszatérő csapatkapitányként a medencében és a parton is igyekezett a többiekre hatni - erről is beszélt az InfoRádióban.

Ha Varga Dénes visszagondol a tavalyi évre, amikor a medencepartról nézte a magyar férfi vízilabda-válogatott mérkőzéseit, aggasztó és biztató jeleket is látott, előbbieket például az Európa-bajnokságon, ahol emberemlékezet óta nem látott eredményt elérve csak a 8. helyen végzett a Märcz-csapat.

Mint a múlt héten zajlott Európa Kupában első helyen zárt nemzeti együttes és a torna legjobb játékosa az InfoRádióban elmondta, kifejezetten azokra a dolgokra koncentrált a vízben, amiket kintről hiányosságnak látott.

"Próbáltam a fejekben kicsit más megvilágításba helyezni dolgokat, szerencsére befogadó volt a társaság, és a sikerünk fontos eleme volt ez" - mutatott rá Varga Dénes.

A torna szerinte jó visszajelzés volt arra, hogy "meg tudjuk verni egyenként ezeket a csapatokat" (Olaszország, Montenegró, Horvátország), de talán még fontosabb az ellenfeleknek, hogy a magyar csapat "erőt demonstrált, az ellenfelekben ott van" ez a néhány eredmény.

Mindezek ellenére

az Európa Kupából nem szabad szerinte túl messze menő következtetéseket levonni, "megtörtént, örülünk",

zárta rövidre.

A döntőre külön kitérve elmondta, "ahhoz nem a forma, de nem is a tudás kell, hanem valami más, a győzelemnek megvan a maga misztikuma".

Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai és világbajnok vízilabdázója részletesebben is beszél a sikerről az InfoRádió pénteki (19.30) Ötkarika című adásában, ahol más főszereplők is megszólalnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×