eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Balról jobbra: Lékai Máté, Hornyák Péter és Juhász Ádám, a győztes magyar válogatott tagjai a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország - Katar mérkőzés után Koppenhágában 2019. január 14-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lékai Máté: Ez egy győztes meccs, de ennyi

Katart is legyőzte a magyar kézilabda-válogatott a világbajnokságon, a mérkőzés legjobbjának választott irányító szerint jól játszottak, de messze még a torna vége.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-26-ra verte Katart a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörében. Öt góljával Lékai Máté volt a csapat legeredményesebb játékosa, és az irányítót választották a meccs legjobbjának is.

"Elfáradtunk, de ez jóleső fáradtság, most áradásul szünnap jön" - mondta a veszprémi játékos az M4 csatornának, és hozzátette, tudták, kik a katariak legveszélyesebb játékosai, azt is, hogy nincs balkezes lövőjük, ezért tömöríteni kellett a falat, hogy a beálló területeit lezárják. "Ez összességében jól működött, kapusaink kiválóan védtek, és pontos volt a támadójáték is" - értékelt Lékai.

A válogatott most öt ponttal várhatja a csoportban az Egyiptom és Svédország elleni utolsó két csoportmérkőzést. Az irányító szerint egyelőre nem dőlt el semmi.

"Az öt pont arra jó, hogy Egyiptommal tétre játsszunk. Dolgozunk tovább.

Ez egy győztes meccs, de ennyi. A céljaink még nagyon messze vannak"

- mondta.

Elégedett volt a mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel a szövetségi kapitány is.

A védekezés egyre hatékonyabb, Nagy Lacival stabilizálódtunk. Mindig tudtunk frissíteni, feszesen tartani a falunkat. A nagy lövőiket távol tudtuk tartani, a kapusok szenzációsan védtek. Támadásban is szép dolgokat csináltunk, megtaláltuk a réseket, Lékai pedig szenzációsan irányított" - mondta szintén a sportcsatornának Csoknyai István. Azt azonban elismerte, hogy van még mit javítani, és a szünnap lehetőséget is ad az elemzésre.

"Ha mindig tudnánk 32 gólt lőni és csak 26-ot kapni, akkor könnyű lenne a helyzetünk, de minden mérkőzés más, az egyiptomi is más lesz" - mondta a szakvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×