eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ez vár a válogatottra Finnországban

Finnországban az utóbbi időben jól ment a magyar válogatottnak. Alkalmasint ez a legoptimistább mondat, amelyet az idei szereplés alapján leírhat az ember a csapatról az eddigi idei eredmények alapján. A magyar labdarúgó-válogatott szombat este hat órától játssza első mérkőzését a Nemzetek Ligájában. Az ellenfél Tamperében Finnország csapata lesz.

Valóban akadt itt már néhány nagy pillanatunk az elmúlt bő két évtizedben. S mindig a meccs végén! 1997-ben az utolsó percekben született a világbajnoki pótselejtezőt érő „flipperes” gól, aztán 2010-ben a most hiányzó Dzsudzsák Balázs rúgott győztes gólt a meccs utolsó lövéséből, 2015 júniusában Stieber Zoltán vágott bomba gólt a franciaországi Eb felé fordítva a csapat szekerét. Persze, utóbbira mondhatjuk, más idő volt. Azóta mintha sok mindent elveszítettünk volna. Legfőképpen azt, hogy reálisan reménykedjünk.

Meglehetősen suta átkötés lenne azzal folytatni, hogy majd Marco Rossival hátha visszatérnek azok az idők. De

tény, hogy az utóbbi évek külföldi kapitányai közül ő az, akiben a leginkább bíznak a játékosok, ahogyan a Tamperébe elutazott magyar szurkolók véleményéből kiszűrhető, hisznek a drukkerek.

S talán ő az, akin leginkább látszik, hogy nagyon sokat jelent neki ez a megbizatás. A tamperei stadionban tartott sajtótájékoztatón hosszan beszélt arról, hogy azért benne a szokásosnál egy kicsivel nagyobb drukk, s azért érzi minden korábbi mérkőzésénél a szombatit másabbnak, mert pályafutása során először képvisel egy országot. Az, pedig, mint mondta, óriási felelősség.

Rossi elmondta, hogy mind az összeállítást, mind az egész felkészülést tekintve két mérkőzésben gondolkodik az előttünk álló napokat tekintve, hiszen kedden már a görögök elleni, újabb találkozó következik. Lovrencsics Gergő arról beszélt, hogy a kapitányt taktikailag nagyon felkészültnek találták, tegyük hozzá, senki sem most ismerte meg. Mint ahogyan Rossi is azt emlegette, hogy bár öt napja dolgozik együtt a keret, szinte minden játékost így, vagy úgy, de ismert, hiszen kisebb megszakításokkal, de 2012 óta a magyar futballban dolgozik.

Nem beszélt az elmúlt hetekben egyetlen elődjével sem, ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy minden lényegesen információ birtokában van.

Szerinte a finnek 4-4-2-ben fognak játszani, s harcos, agresszív játékot nyújtanak majd, a magyar összeállítást pedig szombat délelőtt fogja véglegesíteni. Tekintettel lesz arra is, hogy kedden is kell majd játszani, de ez alkalmasint inkább csak azt jelenti, hogy bármi is lesz az eredmény, lesz változás a kezdő tizenegyben.

Beszélt Szalai Ádám kapitányi kinevezéséről is, megerősítette, hogy megtárgyalta a rutinos kulcsjátékosokkal, s mindannyian egyetértettek a javaslattal. Szalaitól azt várja, hogy vezéregyéniség legyen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×