eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kemény Dénes elnök marad

Kemény Dénest ellenszavazat nélkül újraválasztották a Magyar Vízilabda Szövetség élén. Egyedül ő maga tartózkodott. A szervezet tisztújító közgyűlésén Beck Györgyöt társelnöknek, Vári Attilát és Molnár Tamást alelnöknek választották. Ellenszavazat ezúttal sem volt. Az elnökségbe Benedek Tibor, Biros Péter, Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Szivós István és Tóth Sándor került be szintén ellenszavazat nélkül.

A választás előtt Kemény Dénes rövid beszámolójában összegezte a ciklus eredményeit, és még ha a riói szereplést csalódásnak is nevezte, emlékeztetett rá, hogy más sportágban egyetlen magyar csapat sem lehetett az olimpián. A hazai rendezésű eseményeket sikeresnek nevezte. Közölte, hogy a jövő júliusi vb-n a vízilabdás eseményeket az MVLSZ szervezi, és a 2020-as Eb-ig még egy világversenyt Magyarországra hozna. Kommunikációban és sportdiplomáciában is elégedetten összegezte a négyéves időszakot. A TAO-pályázatok a minőséggel szemben a mennyiséget támogatja, a jövőben a tehetséggondozást helyezné fókuszba, hiszen ennek döntő jelentősége van a felnőtt válogatottak szereplésében.

Benedek Tibor szövetségi kapitány üzenetet küldött a közgyűlésnek, ebben a sajtóban már megjelentek hangzottak el: nem folytatja szakvezetőként, ugyanakkor elnökségi tagként segítené a szervezetet.

Az ellenőrző testület elnöke Kállai Sándor lett, tagjának Auth Róbertet és Cséfay Beátát választották ellenszavazat nélkül. 

Az új elnökség a közgyűlést követően megtartott első ülésén Hesz Mátét főtitkárnak, a tisztet eddig betöltő Nemcsik Balázst pedig ügyvezetőnek választotta. A férfi szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy következő, várhatóan novemberi ülésén dönti el, milyen szisztéma szerint választja ki a válogatott szakvezetőjét - vagyis kijelöl-e valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×