eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hidvégi Vid és Kovács Zsófia indulhat Rióban

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Hidvégi Vid és Kovács Zsófia képviseli a magyar színeket tornában az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián.

Kovács István férfi és Draskóczy Imre női szövetségi kapitány jelölését a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöksége jóváhagyta, ezzel hivatalossá vált, hogy Hidvégi és Kovács lesz ott Brazíliában.

A MATSZ szerdai közleménye emlékeztetett rá, hogy az áprilisi riói tesztversenyen Hidvégi mellett Kardos Botond, Kovács mellett pedig Makra Noémi is kvótát szerzett, de az ötkarikás eseményen csak egy-egy magyar tornász indulhat.

Kovács István már korábban jelezte, hogy a tavaly vb-ötödik Hidvégit jelöli majd, míg Draskóczy a vasárnap véget ért berni Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménytől tette függővé az induló személyét. Kovács Svájcban felemáskorláton ötödik, ugrásban hetedik volt, Makra viszont egyik szeren sem jutott döntőbe.

"Eddig is úgy készültünk, hogy megyek Rióba, örülök, hogy már hivatalosan is így van" - idézte a MATSZ Hidvégit. "Kemény munkába kezdtünk, a cél a 6.8 kiinduló pontú gyakorlat lovon, az utazásig a Tornacsarnokban készülök, de addig még lesz két világkupám, amelyen elindulok."

Kovács azt mondta, az előzetesen megfogalmazott válogatási elvek alapján számított rá, hogy olimpiai résztvevő lesz: "Nagy körülöttem a felhajtás, sok a médiaszereplés, ehhez nekem még hozzá kell szoknom. A célunk az, hogy a második ugráson erősítsünk, és egy új kötőelemet gyakorolok felemáskorláton, ezt pedig szeretnénk beépíteni a gyakorlatba."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×