Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Női vízilabda Euroliga - Idegenben kezdnek a magyar csapatok a negyeddöntőben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mindkét magyar együttes, az UVSE-Centrál és a Hungerit-Szentes is idegenben kezdi szereplését a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A honi bajnoki címvédő fővárosiak a CN Mataro, míg a szentesiek a Sabadell vendégeként ugranak medencébe egyformán 19.30 órától - ám nem azonos eséllyel.

A januárban, Belgrádban Európa-bajnoki aranyérmes magyar válogatott több alapemberét is felvonultató, tavaly az El-ben negyedikként végzett UVSE idegenben is nyerhet a sorozat előző kiírásában negyedik riválisa ellen, s már a február 27-i visszavágó előtt gyakorlatilag eldöntheti a kérdést, hogy melyik gárda folytathatja ebből a párból a legjobb négy között.

A Szentes, amely tavaly a második számú európai női vízilabdás klubesemény, a LEN Kupa négyes döntőjében negyedik helyen zárt, annál nehezebb feladat előtt áll. Annál a Sabadellnél vendégeskedik ugyanis, amely 2013-ban és 2014-ben is diadalmaskodott az Euroligában, 2015-ben pedig második lett a sorozat Final Fourjában. Jellemző a spanyol gárda erejére, hogy a múlt évi négyes finálé elődöntőjében 11-6-os vereséget mért az UVSE-re.

A tavalyi szisztémához hasonlatosan a mostani párharcok győztesei is az Euroliga négyes döntőjébe jutnak, míg a vesztesek a LEN Kupa négycsapatos döntőjében küzdhetnek majd tovább.

A negyeddöntős párok:
CN Mataro (spanyol)- UVSE-Centrál
CN Sabadell (spanyol) - Hungerit-Szentes
Olympiakosz (görög)-Uralocska (orosz)
Vuliagmeni (görög)-Kirisi (orosz)