Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csoportharmadik a Mocsai-csapat, jöhetnek a lengyelek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-26-ra nyert szombaton az algériai csapat ellen a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában, így harmadik helyen jutott a nyolcaddöntőbe, ahol hétfőn Barcelonában a lengyelekkel találkozik.

Az első negyedórában együtt haladt a két csapat, de ezt követően kiütközött a magyarok tudásbeli fölénye. A rivális csak akkor tudott közelebb férkőzni, amikor a nagy előny birtokában kicsit kiengedtek a játékosok.

Eredmény:
D csoport, 5. forduló (Madrid):
Magyarország-Algéria 29-26 (14-8)
---------------------------------
gól: Lékai 5, Harsányi 5/1, Ancsin 5, Nagy K. 4, Nagy L. 3, Szöllősi 2, Zubai 1, Mocsai 1, Krivokapic 1, Vadkerti 1, Iváncsik 1 illetve Berkusz 6, Daud 5, Zuaui 3/1, R. Csebur 3, Berriah 2/2, Bultif 2, O. Csebur 2, Budrali 1, Rahim 1, Mokrani 1

A magyarok akkor tarthatták meg harmadik helyüket, ha pontot szereznek, az algériaiak pedig nem kaphattak ki, hogy bekerüljenek a legjobb 16 közé. Császár betegség miatt kihagyta ezt a találkozót.

Eleinte felváltva estek a gólok, és a sok hibázás után lassan magához tért a Mocsai-együttes. Így aztán a 20. perc táján szépen nőni kezdett a különbség, majd 10-6-nál az afrikaiak rendezni próbálták soraikat, és végül kilenc perc elteltével találtak be Tatainak. A szünetig még emberhátrányban is betalált a gárda, így megnyugtató előnnyel várhatta a pihenőt.

A második félidő elején sorra jöttek a kiállítások a magyarok ellen, de ezzel együtt sem volt mitől tartani. A csereként beállt Ancsin szórta a gólokat, közel volt a kétszámjegyű különbség. Ám ahogy eldőlt a meccs, könnyelművé váltak a játékosok, és közelebb zárkóztak az algériaiak.

Korábban:
Horvátország-Spanyolország 27-25 (15-13)
Egyiptom-Ausztrália 39-14(25-8)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Magyarország 6, 4. Egyiptom 3 (130-123), 5. Algéria 3 (123-126), 6. Ausztrália 0

A csoportból az első négy helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.

A nyolcaddöntők párosítása:
vasárnap:
Németország-Macedónia, Barcelona 15.45
Oroszország-Brazília, Zaragoza 17.30
Dánia-Tunézia, Zaragoza 20.15
Franciaország-Izland, Barcelona 20.15

hétfő (a kezdési időpontok még nem ismeretesek):
Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza
Spanyolország-Szerbia, Zaragoza
Magyarország-Lengyelország, Barcelona
Egyiptom-Szlovénia, Barcelona