eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ronaldinho a Milanba szerződik

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Milan labdarúgó-csapatának vezetői megegyeztek a Barcelonával és Ronaldinho menedzserével a brazil irányító szerződtetéséről.

Olasz és spanyol források egyaránt biztosra veszik, hogy Ronaldinho, a Barcelona sérült brazil csillaga az új idényben az AC Milanban játszik majd. Nem ő jelentheti az egyetlen erősítést a minden bizonnyal alapos "vérátömlesztésen" áteső gárda számára. Adriano Galliani ügyvezető megerősítette azt is, hogy Ronaldinho mellett Andrij Sevcsenko is a Milanban játszik majd 2008 júliusától.

A katalán klub ügyeiben kiválóan informált Onda Catalana rádiállomás szerint Adriano Galliani csütörtökön Barcelonába repült, hogy pontot - vagy inkább felkiáltó jelet - tegyen a korábbiakban már Roberto Assisszal, Ronaldinho bátyjával és menedzserével folytatott tárgyalásokra.

A mostani megbeszéléseken részt vett Txiki Beguiristaín, a Barcelona sportigazgatója is. Roberto Assis megkérte a klub vezetőit, hogy engedélyezzék a tárgyalások hivatalos megkezdését. Ronaldinhónak 2010-ig érvényes szerződése van a katalán klubbal, a kivásárlási ára irreálisan magas, 125 millió euró.

Ám a pillanatnyi helyzetben, illetve a FIFA új szabályai alapján biztosnak tűnik, hogy a Milan 20 millió euróért meg tudja szerezni - ennyit pedig Silvio Berlusconi készséggel az ügyletre áldoz. A Milan most harmadszor igyekszik megszerezni a 2004-ben és 2005-ben is a világ legjobbjának választott játékost.

Már a kétezres évek hajnalán tett lépéseket az akkor még a Gremióban szereplő ifjú csillag megvételére, majd tavaly és tavaly előtt is próbálkozott, de akkor még sikertelenül. Adriano Galliani nem kételkedik abban, hogy most sikerrel járnak. Mint kijelentette: "Száznyolcvan százalékig biztos, hogy Ronaldinho és Sevcsenko Milan-játékosok lesznek."

Lapinformációk szerint Ronaldinho bátyja a hétvégén Milánóba repül, hogy immár a Barcelona engedélyének birtokában hivatalosan is tárgyalhasson a Milannal. Péntek reggel azt mondta, a sok kérő ellenére két lehetőséget lát az öccse számára. Vagy marad a Barcelonában (ezt nem lehet kizárni addig, ameddig a klub szerződtetett játékosa), vagy pedig az AC Milanba igazol.

A piros-feketéknek egyelőre nyolc brazil játékosa van, Dida, Cafu, Serginho, Emerson, Rodrigao, Kaka, Ronaldo és Pato személyében. Közülük azonban egyelőre csak Kaka, Pato és a súlyosan sérült Ronaldo maradása biztos.

A jelek szerint a Barcelona nem kíván különösebb erőfeszítéseket tenni Ronaldinho megtartásáért. Laporta és az elnökség - még egyszer: a jelek szerint - már nem hisz abban, hogy Ronaldinho a régi környezetben meg tud újulni.

Az utóbbi hetekben, hónapokban felerősödtek a hol titokzatos mirigybetegségéről, hol izomsérüléseiről, hol pedig "bűnös" életviteléről szóló pletykák. Még Frank Rijkaard lányával is összeboronálták.

Ronaldinho a 2007-2008-as idényben 17 bajnoki és nyolc Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszott. Mindössze kilenc gólt szerzett (egyet a BL-ben, a többit a Primera Divisiónban). Még Párizsban sem zárt annak idején ilyen rossz idényt.

A Barcelona vezetői szerint sérült, ő nem nyilatkozik. Miközben a Barca "pénzügyminisztere" Xavier Sala Martín három napja azt találta mondani: a sérülések híre csak porhintés. A vezérkar ugyanis így akar néhány játékost "leválasztani" a keretről! Lehet, hogy nem is tévedett?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×