eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Még a tizenegyes sem kellett Zalayetának az Inter legyőzéséhez

Az Inter elveszítette a veretlenségét az olasz bajnokságban, s kikapott a Juve is otthon, a Fiorentinától. Miként elbukott az Atlético ellen a Barcelona is, hiába ollózott Ronaldinho csodagólt (nézze meg videón!. Angliában az Arsenal a 90. percben menekült meg a hazai vereségtől. A hétvége meglepetései a futballpályákon - összefoglaló.

A nagy hármas tagjai közül a gólvonalon ollózva mentő John Terry és a sokadik virágzását élő Paul Scholes nyújtotta a legjobb teljesítményt a Premier League hétvégi fordulójában.

Terry és Scholes is a mérkőzése legjobbja volt a Times osztályzatai szerint, az Emirates Stadiumban ellenben nem Arsenal-játékos, hanem a Villa középhátvédje, a kilencesre játszó Martin Laursen kapta a legmagasabb kalkulust.

A három dobogós osztályzatai: Arsenal: Almunia 6 - Sagna 6, Gallas 6, Senderos 5 (Denilson), Clichy 6 - Hleb 6, Fabregas 6, Flamini 6 (Gilberto Silva), Diaby 6 (Bendtner 7) - Walcott 7, Adebayor 6

Chelsea: Cech 6 - P. Ferreira 6, R. Carvalho 7, Terry 8, A. Cole 6 - J. Cole 7 (Essien), Makelele 6 (Alex), Ballack 7, Lampard 6 - Kalou 7 (Malouda), Anelka 7

Man Utd: Van der Sar 7 - O'Shea 6, Ferdinand 6, Brown 6, Evra 6 - Pak Dzsi Szung 7, Scholes 8, Hargreaves 7, Nani 7 (Anderson) - Tevez 5 (Ronaldo), Saha 6 (Rooney)

Győzött a két liverpooli gárda is. A Vörösök Jaaskelainen öngóljával kerültek előnybe, s a találkozó egészét tekintve simán nyertek, ezúttal Babel és Fabio Aurelio is a kapuba talált.

Az Everton továbbra is harcol a Bajnokok Ligája-szereplésért, miközben menetel az UEFA-kupában is. A liverpooli Kékek - éppen a város Vöröseinek legnagyobb riválisai a negyedik helyért - a bajnokságban immár nyolc mérkőzés óta veretlenek. Közülük többen is remek teljesítményt nyújtanak, de a legprímábbat talán Yakubu Aiyegbeni, a csapat nigériai csatára.

Yakubu egy hét alatt két bajnoki meccsen szerzett győztes gólt. A 27. fordulóban, február utolsó hétfőjén a Manchester City ellen egyszer, majd múlt vasárnap, a Portsmourth ellen kétszer is a kapuba talált. Szenzációs formában van: utóbbi hat mérkőzésén nyolc gólt szerzett.

Az első kettőt még az Afrikai Nemzetek Kupáján, a többit az Everton mezében. Egykori klubja, a Portsmouth ellen lőtt második gólja a 18. volt az idény során, igazán nem volt eltékozolt pénz a klubrekordot jelentő, 11 millió fontos átigazolási díj tavaly nyáron.

Persze, David Moyes aligha vett zsákbamacskát. A legutóbbi teljes szezonnal bezárólag az utóbbi években csak egy játékos szerzett Yakubunál több gólt a Premier League-ben az utóbbi három évben: Thierry Henry.

Anglia, 28. forduló
Szombat

Arsenal-Aston Villa 1-1
Fulham-Manchester United 0-3
West Ham United-Chelsea 0-4
Newcastle-Blackburn 0-1
Birmingham-Tottenham 4-1
Middlesbrough-Reading 0-1
Derby County-Sunderland 0-0
Manchester City-Wigan 0-0
Vasárnap
Bolton-Liverpool 1-3
Everton-Portsmouth 3-1
Az élcsoport: 1. Arsenal 65, 2. Manchester United 64, 3. Chelsea 58 (27), 4. Everton 53, 5. Liverpool 50 (27).Megtört a jég, 31 veretlen bajnoki mérkőzés után újra kikapott az Internazionale! A bajnokcsapat Marcelo Zalayeta a 3. percben szerzett gólját nem tudta kiegyenlíteni a folytatásban, sőt, Julio César bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség, a kapus tizenegyest hárított.

Az Inter Zlatan Ibrahimovic, Walter Samuel, Esteban Cambiasso, Olivier Dacourt, Julio Cruz, Aparecido Cesar, Ivan Cordoba és Nicolas Burdisso nélkül játszott, s ezt még Itália leggazdagabb kerete sem bírta el. Érdekes, hogy amikor a csapat legutóbb bajnoki mérkőzést játszott a San Paolo Stadionban (hét éve...), ugyancsak kikapott.

Alighanem most áldhatják csak igazán az Inter hívei az ezúttal csereként pályára küldött csapatkapitány, Javier Zanetti nevét, aki múlt szerdán, a hétközi forduló csúcspontján, a 88. percben kiegyenlített az AS Roma ellen, az Olimpiai Stadionban. Ha nincs a gólja, az így is hatpontosra fogyott előny mindössze három lenne,

A Farkasok kapaszkodnak, még szombaton felettébb magabiztos győzelmet arattak a gyenge Parma ellen. Aquilani szeptember óta először talált a kapuba - fontos gólt lőtt. Falcone öngólja hozta meg a biztos vezetést, majd a hajrában Francesco Totti és Mirko Vucsinics is rúgott egyet-egyet. Totti az eredeti tervek szerint nem játszott volna, de miután ünnepelték, illett kezdenie. 386. bajnokiját játszotta, s ezzel klubrekorder lett.

A Milannak továbbra sem megy, különösen legnagyobb klasszisai nélkül. A Lazio vezetett Bianchi góljával a San Siróban, az egykori laziós, Massimo Oddo büntetőből egyenlített. A Milan az utolsó tíz percet emberelőnyben játszotta, de nem tudta gólra váltani. Clarence Seedorf megsérült, játéka erősen kétséges az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőben.

A Fiorentina szép, s főleg nagyon értékes győzelmet aratott a Juventus ellen, Torinóban. Sorrendben Gobbi (F), Sissoko (J), Camoranesi (J), Papa Waigo (F) és Osvaldo (F) voltak a gólszerzők. Daniel Pablo Osvaldo a 93. percben lőtte a győztes gólt! A Fiorentina ezt megelőzően legutóbb 1988. május 15-én győzte le Torinóban a Juventust.

Az argentin származású, olasz utánpótlás-válogatott Osvaldo csereként állt be a 62. percben, mint ahogy csereként lépett pályára öt perccel később a második firenzei gólt szerző, a harmadikat pedig előkészítő, szenegáli Papa Waigo is. Ha Mutu nem sérült, talán egyikük sem kerül a pályára...

Olaszország, 26. forduló
Szombat

AS Roma-Parma 4-0
AC Milan-Lazio 1-1
Vasárnap
Juventus-Fiorentina 2-3
Udinese-Atalanta 2-0
Sampdoria-Torino 2-2
Cagliari-Genoa 2-1
Empoli-Siena 0-2
Reggina-Palermo 0-0
Livorno-Catania 1-0
Napoli-Inter 1-0
Az élcsoport: 1. Inter 61, 2. AS Roma 55, 3. Juventus 48, 4. Fiorentina 47, 5. Milan 43A jelek szerint valóban Robinho hiányzott a Madridból az elmúlt hetekben. A Valladolid elleni találkozón megsérült brazil 1-1-nél csereként állt be, s két góljával eldöntötte a Recreativo elleni találkozót. A hazaiak szépítő gólja már nem sokat számított.

Raúlt ünnepelték a találkozó előtt, a csapatkapitány a szereplései számát tekintve immár második a Real Madrid örökrangsorában. Alkalmasint a találkozó játékvezetője szép ünnepet akart neki, mert megadta a lesgólját - aztán kiállított két Recre-játékost.

Piros lapot kapott Sergio Ramos is, immár a hatodikat a madridi pályafutása során, ő meg ezzel negyedik a klub örökranglistáján. Ramos egyébként nehezen viselte a kiállítását, a játékvezető állítólag beleírta a jelentésébe, hogy a madridi hátvéd sértegette, s hogy társainak kellett őt lefogni, miután piros lapot kapott.

Az Atlético visszavágott a tavaly tavaszi 6-0-s vereségért a Barcelonának. Ronaldinho gyönyörű gólja után az Atlético magára talált, s elsősorban Kun Agüero révén fordított. Az argentin két gólja mellett adott egy gólpasszt, s kiharcolt egy tizenegyest - a mezőny kiemelkedően legjobb játékosának bizonyult.

Spanyolország, 26. forduló
Szombat

Recreativo-Real Madrid 2-3
Atlético Madrid-Barcelona 4-2
Deportivo-Sevilla 2-1
Espanyol-Valencia 2-0
Vasárnap
Valladolid-Racing 0-1
Getafe-Mallorca 3-3
Levante-Zaragoza 2-1
Betis-Murcia 4-0
Villarreal-Osasuna 0-0
Almería-Athletic Bilbao 1-1
Az élcsoport: 1. Real Madrid 59, 2. Barcelona 54, 3. Villarreal 47, 4. Atlético 44, 5. Espanyol 42.

4

1998 októbere után tudott ismét a Bayern idegenbeli bajnoki mérkőzést nyerni a Schalke 04 ellen. A találkozó egyetlen gólját Miroslav Klose szerezte közelről, de az érdem a bal szélen remekül előretörő Franck Ribéryé volt inkább. A bajorok nem cáfoltak rá a tételre: lehet közepes játékkal is rangadót nyerni.
A forduló magyar hőse Huszti Szabolcs volt, aki győzelemre vezette a hetek óta gyengélkedő Hannovert. A 65. percben góljával ő döntötte el a Nürnberg elleni találkozót, érdekes, hogy a labdát a másodpercekkel korábban beállt Benni Lauth-tól kapta, aki első labdaérintéséből gólpasszt adott.

Hajnal Tamás, eltiltása miatt, ezúttal nem lépett pályára a Karlsruhe csapatában, de az újonc így is simán nyert, erősítve pozícióját az UEFA-kupa-indulásért vívott harcban.

Németország, 22. forduló
Péntek

Hertha BSC-Duisburg 2-0
Szombat
Schalke-Bayern München 0-1
Werder Bremen-Borussia Dortmund 2-0
Karlsruhe-Wolfsburg 3-1
Energie Cottbus-VfB Stuttgart elhalasztva
Hannover-Nürnberg 2-1
Rostock-Bielefeld 1-1
Vasárnap
Bochum-Leverkusen 2-0
Hamburg-Frankfurt 4-1
Az élcsoport: 1. Bayern 47, 2. Werder 43, 3. HSV 41, 4. Leverkusen 38, 5. Karlsruhe 36

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×