Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már csak ketten maradtak: José Mourinho és Fabio Capello

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétesélyessé szűkült az angol szövetségi kapitányi posztért való versenyfutás. A szövetségi vezetői Fabio Capellót és José Mourinhót akarják megkeresni ajánlattal. A testület igazgatója igazi szaktekintélyektől kért tanácsot.

Már csak két edző esélyes az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára: Fabio Capello és José Mourinho.

A SkyNews információi szerint angol futball-szövetség (FA) vezetői a két jelölttől várnak választ arra, hogy elvállalnák-e a Háromoroszlánosok vezetést, és ha mindkét sztáredző elutasító választ ad, csak azt követően lépnek kapcsolatba további trénerekkel.

Az információk szerint hamarosan megkeresik az olasz és a portugál edzőt a szövetség vezetői.

Fabio Capello a nyár óta van munka nélkül, azóta, hogy a bajnoki cím ellenére menesztették a Real Madridtól. A 61 olasz szakvezető kijelentette, hogy érdekelné a feladat, mert szereti a nehéz kihívásokat.

A Chelsea-től szeptemberben távozott José Mourinho egy szerdai interjúban azt mondta, hogy még nem kereste meg senki a feladat miatt, de nem zárkózott el a felkéréstől.

Az FA igazgatója, Brian Barwick kijelentette: mindenképpen világklasszis edzőt szeretne megbízni a feladattal.

A kijelentés után a szigetországi sajtó nem sok esélyt ad annak, hogy a tavaly visszavonult klasszis csatár, Alan Shearer legyen a kiválasztott, ugyanis nincsenek edzői tapasztalatai.

Brian Barwick korábbi ígéretéhez híven igazi szaktekintélyek véleményét kéri ki a szövetségi kapitány kiválasztása során. A sportvezető a 2010-es világbajnokság selejtezőinek durbani sorsolásán konzultált Franz Beckenbauerrel, Michel Platinival, Roy Hodgsonnal és John Toschakkal is, míg Alex Ferguson, Bobby Robson, Bobby Charlton, Arsene Wenger, Graham Taylor és Glenn Hoddle véleményét később kéri ki.

A játékosok is megtehetik javaslataikat: John Terry csapatkapitánnyal, és helyettesével, Steven Gerrarddal is találkozik az FA igazgatója, hogy meghallgassa véleményüket a megfelelő szövetségi kapitányról.

A hírek szerint az említettek többsége inkább José Mourinhónak szavazna bizalmat, ám kérdéses, hogy a portugál trénernek tudnak-e annyi pénzt kínálni, amiért elkötelezné magát, ahelyett, hogy az olasz és spanyol sztárklubok ajánlatára vár.

Az angol szövetség múlt héten azt követően menesztette Steve McClaren szövetségi kapitányt, hogy a válogatott 3-2-re kikapott a horvátoktól, és nem jutott ki a 2008-as Eb-re.