eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Alonso szakított a McLarennel

Fernando Alonso szerződést bontott jelenlegi csapatával, a Forma-1-es McLaren-Mercedes istállóval. Ezt hivatalosan is megerősítette a wokingi csapat.

"Fernando Alonso és a McLaren befejezettnek tekintik az együttműködést..." - áll a közleményben.

Az El Mundo Deportivo című barcelonai sportnapilap szerint a spanyol pilótának, akit még egy plusz egy évre kötött szerződés a csapathoz, nem kell kompenzációt fizetnie azért, mert idő előtt távozik. A McLaren ezt szintén megerősítette.

"Fernando már nem a McLarené, ez eldőlt. Szabadon szerződhet bármelyik csapathoz" - nyilatkozta Garcia Abad, a pilóta menedzsere az Europa Press hírügynökségnek.

"Sok szerencsét kívánok Fernandónak a további pályafutásához" - mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

A Reanult-val 2005-ben és 2006-ban világbajnok Alonso és a McLaren viszonya rendkívül feszült volt az idény során: az ibériai versenyző legutóbb azt mondta, hogy kevés segítséget kapott a csapattól, az utolsó futamokon pedig meg volt kötve a keze. A bajnoki cím elvesztéséért Ron Dennis csapatfőnököt okolta, mondván, rossz döntéseket hozott.

Az idei Forma-1-es vb-t a finn Kimi Raikkönen (Ferrari) nyerte, a McLaren-Mercedes két versenyzője, a brit Lewis Hamilton és Alonso a második, illetve a harmadik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×