eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elöntötték a zászlók Németországot

A labdarúgó-világbajnokságot rendező Németországban váratlanul óriási üzlet lett a nemzeti lobogók eladása. A világháború óta ellenérzés övezte az országban a nemzeti zászló kitűzését, a futballtorna kezdete óta azonban lépten-nyomon mindenütt német zászlóba ütközik az ember.

A világháború óta a német zászló kitűzése ellenérzést, sőt megütközést váltott ki a társadalom széles rétegeiből. Az emberek attól tartottak, hogy a külföld szemében a zászló kitűzése a nacionalizmus újjáéledésének jele lehet, és félelmet kelthet. Holott a fekete-vörös-arany színek valójában a köztársaságot jelképezik, a náci időkben nem ez volt Németország zászlaja - mondja az InfoRádió müncheni tudósítója.

Egy hete azonban ablakokba kifüggesztve, autókra kitűzve, sőt ruhadarabként, a derék köré tekerve is tömegesen látni ezt a háromszínű lobogót. A mérkőzéseknek otthont adó városokban pedig sebtében ingyenes pingáló-standokat állítottak fel, ahol bárki arcra, karra, lábszárra, vagy akár kutyájára is felfestetheti a nemzeti színeket.

Zászlók a rendőrautókon is

A 4-2-es győzelmet hozó Németország-Costarica mérkőzést követően váratlanul zászlóerdő tűnt fel a berlini Brandenburgi Kapu előtt kifeszített óriási vetítővászon körül, és már a rendőrautókra is felkerült a német nemzeti lobogó, annak ellenére, hogy a hét elején még a főváros rendőrfőnöke megtiltotta, hogy beosztottjai így hangsúlyozzák német voltukat.

A nagykoalícióban résztvevő keresztény és szociáldemokrata vezetők azonban egybehangzóan arra a véleményre helyezkedtek, hogy a zászlócskák kitűzése a rendőrautókra nem jelent részrehajlást a hivatali teendők szempontjából a külföldi szurkolókkal szemben.

A politikusok szerint a rendőrség akkor is megőrzi semlegességét, és méltó módon megfelel bűnmegelőző feladatának, ha kimutatja a vébé idején, hogy a német válogatottnak szurkol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×