eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ferenc pápa videoüzenetként elmondott Úrangyala (Angelus) imádságát nézik egy óriáskivetítőn a hívek a vatikáni Szent Péter téren 2020. március 8-án. A római katolikus egyházfő a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt nem jelent meg személyesen vatikáni dolgozószobájának ablakában, hogy ne vonzzon tömegeket a Szent Péter térre. A vírus eddig 233 ember halálát okozta Olaszországban.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

A Netflixnek megtetszett Ferenc pápa egyik könyve - sőt!

Sorozat készül belőle a Loyola Press bejelentése alapján. Ferenc pápa egyébként épp csütörtökön volt 84 éves.

Négyrészes dokumentumfilm-sorozatot rendelt a Netflix Ferenc pápa Sharing the Wisdom of the Time című könyve alapján.

A sorozatot a Stand by Me Productions készíti és 2021-ben a streamingszolgáltató forgalmazza majd világszerte - jelentette be a Loyola Press kiadó szerdán.

A Sharing the Wisdom of the Time több mint harminc országból származó idős emberek történeteit gyűjtötte össze. A történeteken keresztül megosztották mindazt a bölcsességet, amit élettapasztalataikból leszűrtek. Ferenc pápa a fejezetekhez hozzáfűzte egy-egy saját történetét, és hozzá is szólt mások történeteihez.

A könyv Ferenc pápa kezdeményezése nyomán született, aki a fiatal nemzedékeket a bölcsességet és a történelmi emlékezetet őrző idősebb korosztály elismerésére kérte.

A dokumentumfilm-sorozatban a könyvben szereplő idősek mesélnek az országukban élő, harminc évesnél fiatalabb, tehetséges filmesek kamerája előtt. A sorozatban Ferenc pápa is megszólal és kifejti véleményét.

A könyvet az Egyesült Államokban a Loyola Press adta ki először 2018-ban.

A szentatya egyébként épp csütörtökön ünnepelte 84. születésnapját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×