INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

törőcsik mari

színház

oktatás

Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Komoly döntést hozott Törőcsik Mari

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Feltörekvő tehetségeknek nyújtana segítséget - sajátos módon a Nemzet Színésze.

Törőcsik Mari csak nemrégiben hagyhatta el a szombathelyi kórházat, de az egészségi állapota stabil, így újra egyre többet járnak a gondolatai a színház körül. Sőt, az is felmerült benne, hogy szívesen átadná a tudását a fiatalabb generációnak. Hiányzik neki a színpad és a közönség szeretete. A közelmúltban átvett Kossuth-nagydíj is sokat javított a hangulatán, ahogy a sok érdeklődő, a számos kedves telefon és a helyiek törődő kedvessége is. Olyannyira jól érzi magát, hogy a néhány fiatal színész által feldobott ötlet elgondolkodtatta.

"Korábban eszembe sem jutott, hogy nekem tanítanom kellene, de az igaz, szívesen beszélgetnék a fiatalokkal a filmekről és a színházi munkáról. Katedrára persze, nem állnék, de ha megkeresnének a fiatal, feltörekvő színészek, hogy adjak tanácsot, esetleg meséljek, azt bármikor örömmel megtenném. Szívesen megosztanám, ami a fejemben van" - mondta a Nemzet Színésze a Blikknek.

Korábban felmerült, hogy visszatér a színpadra. A szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezető Jordán Tamás az év elején arról beszélt, hogy van olyan darab, amelyben szívesen látnák Törőcsiket, sőt, ha egészségi állapota engedi, pódiumbeszélgetéseket is szerveznének, hiszen sokan lennének kíváncsiak a művésznő gondolataira.

Nyitókép: Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018