eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Jó tudni a szünetben minden szülőnek - programajánló

Nyuszi-, tojás- és kincskeresés, kézműveskedés, koncertek, mesefilmek, de akár dínó- és űrkalandok is várják a gyerekeket a húsvéti hosszú hétvégén.

Nagypénteken délelőtt a Jókai-kertben kincskeresésre és kézműves foglalkozásra várják a gyermekeket. A kerti felfedező játékban térképpel, kódok és feladványok segítségével kell megkeresni a nyuszi elrejtette kincseket.

A Várkert Bazárban az esti, felnőtteknek szóló koncertek előtt számos gyermekprogramot rendeznek,

szombat délelőtt fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenakar Rímestojás című koncertjével.

Lesz gólyalábas utcaszínház, népzene, néptánc és húsvéti hagyományőrzés is. A Vigadó téren szombattól hétfőig várják a

hagyományos tojásfestés, tojáspatkolás, tojáscsipkézés, tojáskarcolás és tojásírókázás

mesterei a nagyközönséget a Magyar Kézműves Szövetség Nyitott Műhely programján.

A Szentendrei Skanzenben húsvétvasárnap és húsvéthétfőn tart a mulatság. A Gödöllői Királyi Kastélyban húsvétvasárnap Erzsébet királyné kedvenc virága, az ibolya jegyében zajlanak a programok.

Az Ibolyanapon korhű jelmezekbe öltözött hagyományőrzőkkel is találkozhatnak, megelevenedik a kastély, a korabeli ceremóniákkal, szokásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. Húsvéthétfőn színes, hagyományőrző programokkal várják a családokat. Lesz gyapjúbárány-készítés, hordólovaglás, és az elmaradhatatlan húsvéti kisállat-simogató is.

Budapest több pontján tartanak családi rendezvényeket.

A Gozsdu udvarban húsvéthétfőn lesznek ingyenes gyermekfoglalkozások, a Bikás Parkban már szombaton megkezdődik az ünnep, itt a Nagy Budai Húsvéti Vigasságokon koncertek, vidámpark, állatsimogató, gasztrosétány, gyermekszínház és mesemondó várja a gyermekeket.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban vasárnap és hétfőn rendezik meg a nagy nyuszikereső versenyt. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, ajándékot kap.

Akinek sok már a húsvétból, annak ajánljuk a Papp László Sportaréna vasárnapi programját, a Séta a dinoszauruszokkal elnevezésű előadást. Eddig 250 országban, 9 millió ember nézte meg a hatalmas plasztikdínókat felvonultató látványosságot, amelyből tanulni is lehet, például olyan kérdéseket tisztáz az előadás, hogy hogyan alakultak át a húsevő dinoszauruszok két lábon járó lényekké, és hogyan védekeztek a növényevők a sokkal gyorsabb ragadozók ellen.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban pedig a szintén látványos és játékosan tanító Varázslatos Világűr – Csillagközi kaland elnevezésű kiállítás társasjátékon lehet részt venni. A Naprendszert ismerhetik meg a gyerekek, de nagyobb távlatokban a Tejút, sőt a galaxisunkon túli világ is feltárul előttük. A belépéskor mindenki kap egy játékfüzetet, ennek alapján lehet bebarangolni az 1000 négyzetméteres kiállítást.

A Budapest Bábszínház a húsvéti hosszú hétvégén a Boribon és Annipanni legkisebbeknek szóló előadásával várja a gyerekeket, míg a Kolibri Színház új bemutatóját, az Aranygyapjas kaland című előadását játssza. A kisiskolás korosztálynak ajánlott és az olimpiák megalapításáról, az első görög játékokról szól. A stúdió K Színházban szombaton Kipling meséje az óvodásokat megmozgató Kíváncsi kiselefánt lesz látható.

És ha már kiselefánt, a mozik is sok új filmmel várják a tavaszi szünetben a gyerekeket, ilyen Tim Burton új filmje, a Dumbó is. A Fővárosi Nagycirkusz legújabb produkciója szintén megtekinthető a hosszú hétvégén, a Repülő cirkusz című produkcióban egyebek mellett azt a kutyaidomár számot is megtekinthetik, amely a Dumbó című filmben is látható.

De most kerül a mozikba az 1983-ban készült, egészestés Vízipók csodapók mesefilm felújított változata is és szintén ajánlható a kalandos rajzfilm egy, a majom és az ember közötti átmeneti lény felfedezéséről, A hiányzó láncszem című animáció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×