eur:
394.64
usd:
370.74
bux:
66509.87
2024. április 16. kedd Csongor
Csík János (k) a 15. Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat keretében a Mezzo zenekarral közösen adott koncertjén a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen 2018. július 2-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Csík János: sok zenekar szeretne 30 évig muzsikálni

Holnap és holnapután este a Budapest Kongresszusi Központban ünnepli 30 éves fennállását a Csík Zenekar.

„Azt hiszem, hogy elég sok zenekar szeretne 30 évig muzsikálni” – vélekedett Csík János. A második 15 évben ráadásul nem változott a formáció összetétele – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a zenekar alapítója. Mint mondta: ilyen sikereket kevesen értek el, főleg a népzenei életben.

Csík János a legnagyobb sikerként a közönség szeretetét, törődését és kíváncsiságát értékelte. Szerinte ennek köszönhető az is, hogy a zenekar felkeltette a szakma érdeklődését is. Ha voltak is nehéz időszakok, a sikerek, a szép történetek

„igazolják, hogy ez egy hasznos része volt az életünknek”

– tette hozzá.

A zenekar vezetője elárulta: az ünnepi koncerten nem kronológiai sorrendben állították össze a számlistát. Olyan vendégek lépnek még fel, akik az együttesnek kedvesek: zenél velük a Tölcséres Banda, Pál István „Szalonna” is, Lovasi András, Kiss Tibor és Presser Gábor is. Táncosok is lesznek, akik a klasszikus néptáncon túl tematikus koreográfiákkal is készülnek – emelte ki Csík János.

A teljes beszélgetést meghallgathatják ma 18 órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×