Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új gyermekkönyvön dolgozik a Harry Potter írója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új gyermekkönyvön dolgozik J.K. Rowling brit írónő.

A közkedvelt Harry Potter-könyvek írója a BBC rádiónak elmondta: nem hagyott fel a gyermekirodalommal annak ellenére, hogy jelenleg Robert Galbraith írói álnéven krimiket ír és dolgozik a Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvére épülő filmtrilógia forgatókönyvén.

"Megírtam egy gyermekkönyv egy részét, amit nagyon szeretek. Be fogom fejezni a könyvet. Lesz újabb gyermekregény" - mondta az írónő.

Neil Blair, Rowling ügynöke szerdán az új könyv kiadásának időpontját firtató kérdésre csak annyit mondott, hogy a "könyv írása folyamatban van és egyelőre nincsenek tervek kiadására".

Az 50 éves írónő a varázslóinas történetéről hétkötetes sorozatot írt, amelyet később kiegészített három kisebb történettel.

Londonban folynak Rowling új színdarabjának előkészületei, a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes színpadi művet jövő tavasszal mutatják be a West Enden.

Az írónőnek a napokban jelenik meg harmadik, Career of Evil című bűnügyi regénye, amelyet Robert Galbraith álnéven írt.

A családjával Edinburghban élő írónő jelenleg a világ egyik legismertebb asszonya, a legolvasottabb és legjobban fizetett szerzők egyike. Fő művét, a teljes Harry Potter-sorozatot 65 nyelvre fordították le és több mint 350 millió - más forrás szerint több mint 400 millió - példány kelt el belőle.