eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újdonságok az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon

Három lovagi torna, nagyszabású solymász bemutató és borszökőkút is várja az érdeklődőket július 12. és 14. között a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon.

Az 1335-ös visegrádi királytalálkozót eleveníti fel 29. alkalommal Európa egyik legnagyobb középkori fesztiválja, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. A Történelmi Játékok Nemzetközi Szövetségtől idén is rengeteg segítségét kap a fesztivál, és 8 országból közel 700 szereplőt várnak- mondta az InfoRádiónak Cseke László a fesztivál igazgatója.

A fesztivál egyetlen fizetős programja lovagi torna, amely minden évben a fő látványosság. A tornákon mindig az egyik király lovagjai játsszák a főszerepet. Idén először solymászati bemutatóval is várják az odalátogatókat, és Magyarország legkiválóbb solymászai egyszerre 30 madarat röptetnek majd. A tornán részt vesz Kassai Lajos világhírű lovas íjász, a Fekete Sólymok íjász csapata és a Csallóközi íjászok.

A vendégek az ingyenes programokat a Királyi udvarban és a Salamon toronyban találják. Cseke László elárulta, hogy idén működés közben lehet megtekinteni a Múzsák kútját, amelyből a vidék borászai kínálnak fehér és vörös bort. A Salamon toronyban lovagi hétpróbával, gyermekvetélkedővel, vásári komédiákkal szórakoztatják az odalátogatókat. A Reneszánsz étterem pedig tárkonyos ragulevessel hozza vissza a középkori hangulatot a várba.

A fesztiválról része idén a középkori kikötő, ahol középkori hajórekonstrukciókat a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×