Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újdonságok az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három lovagi torna, nagyszabású solymász bemutató és borszökőkút is várja az érdeklődőket július 12. és 14. között a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon.

Az 1335-ös visegrádi királytalálkozót eleveníti fel 29. alkalommal Európa egyik legnagyobb középkori fesztiválja, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. A Történelmi Játékok Nemzetközi Szövetségtől idén is rengeteg segítségét kap a fesztivál, és 8 országból közel 700 szereplőt várnak- mondta az InfoRádiónak Cseke László a fesztivál igazgatója.

A fesztivál egyetlen fizetős programja lovagi torna, amely minden évben a fő látványosság. A tornákon mindig az egyik király lovagjai játsszák a főszerepet. Idén először solymászati bemutatóval is várják az odalátogatókat, és Magyarország legkiválóbb solymászai egyszerre 30 madarat röptetnek majd. A tornán részt vesz Kassai Lajos világhírű lovas íjász, a Fekete Sólymok íjász csapata és a Csallóközi íjászok.

A vendégek az ingyenes programokat a Királyi udvarban és a Salamon toronyban találják. Cseke László elárulta, hogy idén működés közben lehet megtekinteni a Múzsák kútját, amelyből a vidék borászai kínálnak fehér és vörös bort. A Salamon toronyban lovagi hétpróbával, gyermekvetélkedővel, vásári komédiákkal szórakoztatják az odalátogatókat. A Reneszánsz étterem pedig tárkonyos ragulevessel hozza vissza a középkori hangulatot a várba.

A fesztiválról része idén a középkori kikötő, ahol középkori hajórekonstrukciókat a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják.

Hanganyag: Fehér Anna Magda