eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fény derül minden titokra - ma jelenik meg Dan Brown új regénye

Az angol nyelvű világban, hatmillió példányban ma kerül a könyvesboltok és a szupermarketek polcaira Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzőjének legújabb könyve, az Elveszett jelkép. A várakozás olyan felfokozott, hogy a New York Times az embargót megtörve közzétette kritikáját, gyorsolvasók pedig azt ígérik, hogy néhány órán belül felfedik a történetben szereplő rejtélyt.

Hétfőn késő este közölték: egy ausztrál gyorsolvasó lesz az, aki két órával a megjelenés után már végez a Da Vinci-kód folytatásával és felfedi a titkot.

A cselekményről eddig csak találgatások jelentek meg, például az, hogy a szabadkőművesekről szól. Brown könyvét az ausztrálok már kézbe vehették, miközben a nyugati világ még az igazak álmát aludta, és az ígéret az volt, hogy egy gyorsolvasó verseny győztese mondhatja el az első kritikát és fedheti fel a cselekményt. A gyorsolvasó verseny részvevőit az új-dél-walesi állami könyvtár épületébe invitálták, ahol az Elveszett jelkép egy-egy példányával várták őket.

Annyi bizonyos, hogy a Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok főszereplője, Robert Langdon professzor visszatér, és a cselekmény ismét a történelem, kódok és váratlan fordulatok körül bonyolódik majd.

Brown 2003-ban kiadott Da Vinci-kódja világszerte 81 millió példányban kelt el. A londoni metróban például gyakran lehetett látni, hogy egyszerre több ember is Brown bestsellerét olvassa.

A rajongók nem fognak csalódni

A New York Times kritikája ezzel a címmel jelent meg: "Biztonsági öveket bekapcsolni, megfejtésre váró kód jön!" - ami arra utal, hogy a Brown-rajongók nem fognak csalódni. A szerző szerint az okkultizmus számos titkán át jut el a könyv a végkifejletig, és nem Langdon fogja lenyűgözni az olvasót, hanem Brown "édes optimizmusa".

A Times szerint Langdon társa Dr. Katherine Solomon a noetika, tehát az emberi tudat tanulmányozásának professzora. A professzort a könyv elején a washingtoni Capitoliumba hívják, de a találkozó helyett borzalmas látvány fogadja.

A Times két héttel ezelőtt már megsértette a néhai Ted Kennedy szenátor memoárjának embargóját, és emiatt a Hachette kiadó magánnyomozót fogadott fel annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatott.

Közben többen lap megjegyzi: míg a tömeges hisztéria jó Brownnak, a könyvkereskedők rettegnek a premiertől. Brown-könyv megjelenése idején ugyanis a többi író iránti érdeklődés drámai módon megcsappan, és egy-két évbe telik, míg helyreáll az egyensúly.

Részleteket olvashat a könyvből angol nyelven, ha ide kattint!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×