eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Uriah Heep frontembere az A38-on

Ken Hensley, a Uriah Heep brit hard rock zenekar egykori billentyűs-zeneszerzője lép fel szerda este az A38 Hajón, és ebből az alkalomból interjút adott az InfoRádiónak.

Legutóbb 2007-ben lépett fel Budapesten, akkor frissen megjelent szólólemezével adott nagy sikerű koncertet. Most milyen programot hallhat a közönség az A38 hajón?

Eljátsszuk azokat a számokat, amelyekre mindenki kíváncsi, így például több dalt az utolsó albumunkról, a Blood on the Highwayről. Van pár meglepetés is, úgyhogy azt hiszem, a műsor sok pozitív változáson ment keresztül a 2007-es budapesti fellépésünkhöz képest.

Bekerül a programba egy-két Uriah Heep sláger is?

Azt hiszem, 8-9 is szerepel a műsorban, és remélem, mindenki kedvence benne lesz. Most játszottunk három telt házas koncertet Csehországban, egyet Szlovákiában, és ezek a legjobb bulijaink közé tartoztak, úgyhogy mindenkinek a kedvence benne lesz a Budapesten hallható anyagban.

Jelenleg "Love... and Other Mysteries" című új lemezén is dolgozik. Milyen stílusú lesz ez az album?

Az egész lemez a szövegekre épül. A dalok az emberi viszonyokról szólnak, az egymás közötti kapcsolatokról. Ezúttal másképpen dolgoztam, 12-14 dalra összpontosítottam, és miután elkészültek a dalok alapjai, többször újrahallgattuk őket, hogy mire van még szükség. Az egész lemez lényegében úgy állt össze, hogy a dalok saját magukat írták meg.

Csaknem egy évtizedig volt az Uriah Heep dalszerzője. Az együttest a hard rock és a heavy metál előfutáraként tartanak számon. Ilyen kemény műfajokkal összevetve nem tűnik szentimentálisnak szerelemről, emberi kapcsolatokról dalokat írni?

Egyáltalán nem szentimentális. Mindig is elsősorban lírikusnak, szövegírónak tartottam magam. Gyerekkoromban verseket írtam, aztán megtanultam a dalokat írni belőlük és az Uriah Heepbe is ezeket a szövegeket és dallamokat vittem magammal. A zenekar csinált belőlük rock számokat, nem én. Ha valaki meghallgatná a July Morningot az eredeti formájában, nehezen hinné el, hogy az lett belőle, ami.

Mikorra várható, hogy megjelenik az új szólólemeze?

A céldátum október utolsó hete, de lehet, hogy átcsúszik november első hetére, de a lényeg, hogy a terveik szerint október-november környékén ki tudjuk adni.

Augusztus 24-én ünnepelte 64. születésnapját, az esemény előtt pedig augusztus 20. és 23. között rendezték meg a 2009-es Uriah Heep fesztivált a finnországi Salóban. Hogyan zajlott a fesztivál, milyen érzés volt ismét találkozni és együtt játszani a régi tagokkal?

Nagyon élveztük, ez alkalommal mindent előre megszerveztünk. Mindenki felkészült és betanulta a dalokat, úgyhogy nem kellett sokat próbálnunk és a koncert fantasztikus volt. Tartottam egy dalszerző órát is, az is jó móka volt, de azt hiszem, azért élveztük annyira, mert Lee, John és Paul (John Wetton, basszusgitáros, Lee Kerslake dobos, Paul Newton basszusgitáros - a szerk.) és én sem voltunk túlhajszolva. Mikor összeültünk, sokat nosztalgiáztunk, úgyhogy jó hangulatban telt az idő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×