eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Négy premier a Szegedi Szabadtéri Játékok programján

Puccini: Turandot című operája, az István, a király jubileumi előadása és Szakcsi Lakatos Béla által szerzett musical is szerepel a 2008-as Szegedi Szabadtéri Játékok programján.

Négy premierrel várja a látogatókat július 4. és augusztus 21. között a Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozat - mondta az InfoRádióban Bátyai Edina igazgató.

Látható lesz Puccini: Turandot című operája Kesselyák Gergely rendezésében, valamint Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi worldmusicalje, amely Shakespeare: Szentivánéji álom című színművének jazz-, roma- és népzenei elemek felhasználásával készült zenés változata. Az előadást Kerényi Miklós Gábor rendezi.

Szintén Szegeden állítják színpadra az István, a király című rockoperát, amelynek előadóit a Magyar Televízió választja ki A társulat című műsorában. Bátyai Edina emlékeztetett arra, hogy a rockoperát 25 évvel ezelőtt, a királydombi ősbemutató után először Szegeden állították színpadra.

A nézők láthatnak egy több száz táncos részvételével színpadra állított előadást is, amelynek zenéjét a Ghymes együttes két frontembere, Szarka Tamás és Szarka Gyula szerezte.

Ugyancsak műsoron lesz a már tavaly bemutatott Marica grófnő, Eszenyi Enikő rendezésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×