eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hollywood elszámította magát

Rosszul mérte fel Hollywood a közönség igényét az Irak és a terrorizmus elleni háborút bemutató filmek iránt. Hiába a világsztárok, a háborús filmeket félig üres mozikban vetítik az Egyesült Államokban.

A legutolsó "áldozat" Robert Redford "szószátyár" alkotása, a "Gyávák és hősök" című film, amely mindössze kétmillió dollárt hozott a pénteki bemutató napján - sokkal kevesebbet, mint az egy héttel korábban a mozikba került Mézengúz című animációs film.

Bár a filmet világsztárok jegyzik - Robert Redford mellett, aki rendezte is, Meryl Streep és Tom Cruise játssza a főszerepet - a kritikusok is alaposan lehúzták; nehézkesnek és szenteskedőnek minősítették az alkotást.

Tom Cruise főszereplésével ilyen rosszul még soha nem debütált film az Egyesült Államokban, pedig a sikertelenség tulajdonképpen nem meglepő; hasonló érdektelenség övezte a témáról forgatott Kiadatást, Az Elah völgyébent és a Hatalmas szívet is.

Pedig mind a háromban Oscar-díjas színészek játszanak: Reese Witherspoon és Mery Streep a Kiadatásban, Tommy Lee Jones az Elah völgyében címűben, és Angelina Jolie pedig a Hatalmas szívben.

A Kiadatást simán megelőzte egy 14 éve készült film, A Karácsonyi lidércnyomás, amelyet újra vetítenek, és összességében sem hozott eddig tízmillió dollárt.

A jelek szerint nem számíthatnak sokkal nagyobb sikerre azok a filmek sem, amelyek még csak most kerülnek a mozikba. Ilyen például a Brian De Palma rendezte Szerkesztett, amely egy iraki iskoláslányról szól, akit amerikai katonák erőszakoltak meg, valamint a Grace elment, amelyben John Cusack egy férfit játszik, akinek a feleségét Irakban megölik, és a Stop Loss, amelynek Ryan Philippe a főszereplője; egy katonát alakít, aki nem hajlandó harcolni.

A kritikusok szerint a sikertelenség oka, hogy Hollywood egyszerűen elszámította magát; a stúdiók nem érezték meg, mit gondol az átlag amerikai a terrorizmus elleni háborúról és Irakról.

"Hollywood és a baloldal alaposan félreértette az amerikaiak elégedetlenségét Bush elnökkel szemben, és azt hitték, felhatalmazást kaptak arra, hogy felelevenítsék a vietnami háború nosztalgiáját a tömegtüntetésekkel és Joan Baezzel" - írta a Houston Chronicle című lap kritikusa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×